image

Amerikaanse stad Dallas getroffen door ransomware-aanval

donderdag 4 mei 2023, 12:37 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse stad Dallas is getroffen door een ransomware-aanval, waardoor dienstverlening aan inwoners is ontregeld en de website van het politiekorps offline is. In een verklaring laat de stad weten dat de monitoringtools het Security Operations Center (SOC) gisteren lieten weten dat er een vermoedelijke ransomware-aanval in de netwerkomgeving plaatsvond.

Verder onderzoek wees uit dat meerdere servers inderdaad door ransomware waren gecompromitteerd, wat voor verschillende "functionele gebieden" gevolgen heeft. Het gaat onder andere om de website van het Dallas Police Department. De stad is nu bezig om verdere verspreiding van de ransomware te voorkomen en de impact van de aanval te bepalen. CNN meldt dat een systeem voor het bekijken van verkeersovertredingen en dagvaardingen offline is. Fox News laat weten dat minder dan tweehonderd systemen van de stad besmet zijn geraakt.

Door de aanval moeten centralisten van alarmlijn 911 instructies voor agenten, die alleen via telefoon en radio kunnen reageren, met pen en papier noteren, aldus CBS News. De tv-zender zegt de losgeldmelding van de aanvallers in handen te hebben. Het gaat om de criminelen achter de Royal-ransomware. De groep claimt dat het belangrijke gegevens van de stad heeft gestolen en versleuteld. Als het losgeld niet wordt betaald dreigt de groep de gestolen data openbaar te maken.

Image

Reacties (2)
05-05-2023, 11:32 door Anoniem
UIt onderzoek blijkt ook dat het weer een windowsomgeving betreft
05-05-2023, 21:25 door linuxpro
Door Anoniem: UIt onderzoek blijkt ook dat het weer een windowsomgeving betreft

uiteraard, de VS is Microsoft orientated... Nog niet zo lang geleden werd Linux nog een kankergezwel genoemd.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.