image

Website Rechtspraak na ddos-aanval van afgelopen dagen weer bereikbaar

zaterdag 6 mei 2023, 14:42 door Redactie, 1 reacties

De website van de Rechtspraak is na de ddos-aanval die afgelopen donderdag begon weer bereikbaar. Door de aanval was het openbare deel van Rechtspraak.nl niet of slecht bereikbaar. Wie voor de aanval verantwoordelijk is, is niet bekend. Volgens de Rechtspraak had de aanval geen gevolgen voor de behandeling van rechtszaken en zal er van de aanval bij politie aangifte worden gedaan.

De Rechtspraak laat tevens weten dat het verschillende maatregelen heeft getroffen waardoor de website weer beschikbaar is. Wat die maatregelen precies inhouden is niet bekendgemaakt. Rechtspraak.nl is de afgelopen jaren vaker het doelwit van ddos-aanvallen geweest.

Reacties (1)
06-05-2023, 19:38 door CCINL
'NoName057' Russische cybercriminelen verantwoordelijk voor aanval op rechtspraak.nl

Na het uitvoeren van een beknopt doch grondig onderzoek door het team van Cybercrimeinfo, zijn we tot de ontdekking gekomen dat de Russische cybercriminelen, bekend onder de naam 'NoName057', achter de recente cyberaanval zitten. Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen we u naar de vertaalde Russische tekst die we in het kader van ons onderzoek hebben gevonden en zorgvuldig geanalyseerd.

https://www.ccinfo.nl/actuele-aanvallen/663984_actuele-aanvallen-en-cyberaanvallen-nieuws-huidige-week#NoName057
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.