image

Twitter bevestigt beveiligingsincident waardoor Circle-tweets openbaar waren

zondag 7 mei 2023, 09:58 door Redactie, 3 reacties

Na weken van klachten van gebruikers heeft Twitter bevestigd dat besloten tweets die Twitter-gebruikers via hun Circles deelden voor iedereen toegankelijk waren. Circle is een feature waarmee Twitter-gebruikers tweets met een door hen zelf geselecteerde groep gebruikers kunnen delen. De tweets zouden dan alleen voor deze gebruikers toegankelijk moeten zijn. Al weken klaagden gebruikers dat hun Circle-tweets voor niet-geslecteerde personen zichtbaar waren, zo meldt The Guardian.

Twitter heeft het probleem in een bericht aan getroffen gebruikers nu bevestigd. Het bedrijf spreekt van een beveiligingsincident waardoor de besloten tweets door personen buiten de Circle konden worden bekeken. Het probleem is inmiddels verholpen en de tweets in kwestie zijn niet langer zichtbaar voor personen buiten de Circle. Hoe de bug zich kon voordoen is niet bekendgemaakt.

Reacties (3)
07-05-2023, 11:30 door Anoniem
Hoe de bug zich kon voordoen is niet bekendgemaakt.
Ik heb wel een idee hoe dat kon gebeuren: Elon Musk heeft sinds hij Twitter overnam 80% van het personeel ontslagen. Het ligt erg voor de hand dat dat tot meer fouten leidt en ook tot het traag oplossen ervan.

Ik zie dat het artikel van The Guardian een ontslagpercentage van 60% noemt. Business Today meldde recent dat Elon Musk bevestigt dat het inmiddels 80% is sinds hij Twitter overnam:
https://www.businesstoday.in/technology/news/story/elon-musk-confirms-he-has-fired-over-80-of-twitter-employees-so-far-377045-2023-04-12
07-05-2023, 11:33 door Anoniem
Dit probleem is ook bij facebook met berichten in besloten groepen!!
08-05-2023, 17:53 door Anoniem
Door Anoniem: Dit probleem is ook bij facebook met berichten in besloten groepen!!
Uhh, Dat is Facebook, daar mag je niet over praten. :)
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.