image

Google lanceert "dark web scanning" voor Amerikaanse Gmail-gebruikers

donderdag 11 mei 2023, 10:48 door Redactie, 3 reacties

Google heeft "dark web scanning" voor Amerikaanse Gmail-gebruikers gelanceerd, die daarmee kunnen kijken of hun e-mailadres op het "dark web" voorkomt. Het techbedrijf is van plan om de feature, die in een uitgebreidere vorm alleen via een Google One-abonnement beschikbaar is, ook in bepaalde andere landen uit te rollen.

Wanneer Google via een scan het e-mailadres van een gebruiker aantreft krijgt die advies met te nemen maatregelen, zoals het inschakelen van tweestapsverificatie. Gebruikers moeten de scan zelf uitvoeren en die is alleen beperkt tot het Gmail-adres. De feature bij het Google One-abonnement scant op meer zaken en maakt het mogelijk een monitoringsprofiel in te stellen. Google heeft niet laten weten in welke andere landen de feature beschikbaar komt en wanneer.

Roger Dingledine, één van de ontwikkelaars van het Tor-netwerk en medeoprichter van het Tor Project, liet jaren geleden weten dat het "dark web" helemaal niet bestaat. Volgens Dingledine lijkt de term te suggereren dat er een groot ondergronds netwerk van allerlei dubieuze websites is waar criminelen zich ophouden. "Er is eigenlijk helemaal geen dark web. Het bestaat niet. Het gaat om slechts een paar webpagina's."

Reacties (3)
11-05-2023, 16:51 door Anoniem
Oh ja, Dingledine, het figuur wat de aan de Politie zo haarfijn heeft uitgelegd hoe TOR werkt en wat de zwakke plekken zijn. Bovendien is TOR ontwikkeld door het Amerikaanse leger en daarna publiek gemaakt.
Dat het slechts om een paar websites zou gaan weet Dingledine helemaal niet want het Onion netwerk wordt niet geïndexeerd. Het is dus onbekend hoeveel websites er zijn.
14-05-2023, 11:20 door Anoniem
Dingledine hielp hieraan mee:

https://daserste.ndr.de/panorama/xkeyscorerules100.txt
Elke Tor-eindgebruiker wordt gescreend.

#webproxy
15-05-2023, 14:42 door Anoniem
Misschien eens beginnen met hun eigen uitgaande email te scannen? Dat heeft meer zin
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.