image

Ransomwaregroep steelt gegevens 5,8 miljoen patiënten PharMerica

dinsdag 16 mei 2023, 12:12 door Redactie, 3 reacties

Bij een ransomware-aanval op het Amerikaanse apotheekbedrijf PharMerica zijn de gegevens van 5,8 miljoen patiënten gestolen. Het gaat om naam, adresgegevens, geboortedatum, social-securitynummer, medicatie en zorgverzekeringsgegevens. PharMerica is een Fortune 1000-bedrijf dat allerlei apotheekdiensten in de Verenigde Staten biedt.

Op 14 maart ontdekte het apotheekbedrijf naar eigen zeggen "verdachte activiteit" op het netwerk. Verder onderzoek wees uit dat aanvallers toegang tot systemen hadden gekregen en daarbij data van patiënten hadden buitgemaakt. Details over het beveiligingsincident zijn niet gegeven, zoals hoe de aanvallers toegang konden krijgen en wie er verantwoordelijk is.

Eind maart lieten de criminelen achter de Money Message-ransomware weten dat zij verantwoordelijk voor het incident waren en terabytes aan data hadden gestolen. In een datalekmelding aan de procureur-generaal van de staat Maine meldt PharMerica dat het bij het datalek de gegevens van 5,8 miljoen patiënten zijn betrokken.

Reacties (3)
16-05-2023, 18:58 door Anoniem
Houdt het dan nooit op?
17-05-2023, 08:19 door Anoniem
Door Anoniem: Houdt het dan nooit op?

niet vanzelf
20-05-2023, 00:56 door Anoniem
Hoe dan wel en wil men dat eigenlijk wel?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.