Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Facial recognition Linux?

16-05-2023, 11:30 door Anoniem, 5 reacties
Ik heb gezocht maar kon niks vinden:
is er een linux distro waar ik kan inloggen met facial recognition?
Reacties (5)
16-05-2023, 11:58 door Anoniem
https://itsfoss.com/face-unlock-ubuntu/
Dit was letterlijk mijn eerste resultaat.
16-05-2023, 12:08 door Anoniem
Met de PAM infrastructuur zou het mogelijk moeten zijn om daar een module voor te schrijven.

Als deze al geschreven is kun je die zelf toevoegen aan "iedere Linux distributie"; houd er dan wel rekening mee dat je "third party" code introduceert als onderdeel van de beveiliging van je systeem.
16-05-2023, 12:23 door Anoniem
Dan zijn je zoekvaardigheden nog voor verbetering vatbaar, denk ik. Een zoekopdracht met "linux login facial recognition" leverde me verschillende besprekingen op van iets dat Howdy heet. Dat staat hier:

https://github.com/boltgolt/howdy

Dit is geen distro maar een pakket dat je in diverse distro's kan installeren.
16-05-2023, 14:11 door Anoniem
Waarschijnlijk bedoelt TS een distro waarbij inloggen op de desktop met gezichsherkenning (waarom noem je het in het Engels?) kant en klaar meegeleverd is. Geen idee, maar met PAM kun je elk gek idee uitvoeren. Je zou je kattenbak zelfs nog als login kunnen gebruiken.
16-05-2023, 16:23 door Anoniem
Door Anoniem: Waarschijnlijk bedoelt TS een distro waarbij inloggen op de desktop met gezichsherkenning (waarom noem je het in het Engels?) kant en klaar meegeleverd is. Geen idee, maar met PAM kun je elk gek idee uitvoeren. Je zou je kattenbak zelfs nog als login kunnen gebruiken.
Vermoedelijk bedoelt TS dat, ja. Maar de eerste pagina die je tegenkomt als je ernaar gaat zoeken (zie de eerste reactie) beschrijft al dat die waarschijnlijk niet bestaat, en hoe je het toch voor elkaar kan krijgen, namelijk met Howdy, waar de derde reactie naar linkt. En het is niet buitensporig moeilijk, er zijn kant en klare pakketten voor verschillende distro's beschikbaar, alleen niet in de repository's van die distro's zelf. Volg de instructies en het lukt zo te zien wel.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.