image

Amazons handpalmscanner kan nu ook leeftijd klanten verifiëren

maandag 22 mei 2023, 17:25 door Redactie, 10 reacties

Amazon heeft de eigen handpalmscanner van een nieuwe functionaliteit voorzien, waardoor die ook de leeftijd van klanten kan verifiëren, zo heeft het bedrijf vandaag aangekondigd. De Amazone One is een handpalmscanner waarmee klanten alleen door middel van een handpalmscan kunnen betalen, toegang krijgen of hun klantenkaart kunnen aanbieden. Onder andere winkels en sportlocaties in de Verenigde Staten maken er gebruik van.

De scanner maakt hiervoor gebruik van een unieke palmafdruk van de klant of bezoeker die eerst is gemaakt. Bij de initiële registratie moet de klant eerst zijn creditcard in de Amazon One steken en daarna zijn handpalm laten scannen. Vervolgens moet een telefoonnummer worden opgegeven. Het is niet nodig om over een Amazon-account te beschikken, maar klanten kunnen wel hun handpalmscan aan hun account koppelen.

De scanner kan nu ook voor leeftijdsverificatie worden gebruikt. Hiervoor moeten klanten wel eerst via de website van Amazon One een foto van hun identiteitsbewijs of rijbewijs en een selfie uploaden. Amazon zegt dat het de kopieën niet opslaat. Eenmaal geverifieerd kunnen klanten in de Verenigde Staten via alleen hun handpalm alcohol aanschaffen. De Amazon One wordt in Amazon Go-winkels en supermarktketen Whole Foods gebruikt, alsmede sportlocaties, vliegvelden, uitgaansgelegenheden en andere winkels.

Amazon claimt dat palmherkenning meer privé is dan andere biometrische alternatieven, omdat iemands identiteit niet op basis van een afbeelding van de handpalm is te bepalen. Daarnaast moet iemand ook bewust zijn handpalm over een scanner houden en is het contactloos, aldus een uitleg. Verder laat het bedrijf weten dat de palmgegevens van klanten gescheiden van andere Amazon-klantdata wordt opgeslagen en alleen voor het genereren van een unieke "palm signature" wordt gebruikt. Eén Amerikaans amfitheater besloot na een publiekscampagne te stoppen met het gebruik van de Amazone One. Critici waren bang dat palmafdrukken met opsporingsdiensten gedeeld zouden kunnen worden.

Reacties (10)
22-05-2023, 17:48 door Anoniem
Amazon claimt dat palmherkenning meer privé is dan andere biometrische alternatieven, omdat iemands identiteit niet op basis van een afbeelding van de handpalm is te bepalen.

Even "privé" als een vingerafdruk.
22-05-2023, 18:11 door Anoniem
Amazon claimt dat palmherkenning meer privé is dan andere biometrische alternatieven
Ik zie het verschil niet met een vingerafdruk herkenning?
22-05-2023, 18:23 door Anoniem
De Amazone handpalmscanner , het moet ook niet veel gekker worden.
Nooit maar dan ook never mag Amazon mijn handpalm scannen.
Is ook onmogelijk want ik zal nooit maar dan ook never gebruik maken van de diensten van Amazon.
22-05-2023, 19:11 door Anoniem
Nou dacht ik juist, ik heb na mijn verhuizing nog wat dingetjes nodig. Misschien toch maar door Amazon laten bezorgen. Maar als ik dan dit soort dingen weer lees dan heb ik er gelijk mijn buik weer vol van.

Handpalmen scannen om alcohol te mogen kopen.

Dan moet je wel goed geschuffeld zijn om daar mee bezig te zijn.
22-05-2023, 19:45 door Anoniem
Volgens mij zijn kinderhandjes veel kleiner als volwassen handjes. En de verhouding tussen de lengte van de vingers is ook anders bij volwassenen. Dat zou super goed voor de privacy zijn om het zo te doen. Je kan het trainen met AI.
23-05-2023, 07:09 door Anoniem
Door Anoniem:
Amazon claimt dat palmherkenning meer privé is dan andere biometrische alternatieven
Ik zie het verschil niet met een vingerafdruk herkenning?
d
Een vingerafdruk is kleiner en makkelijker na te maken. Een palm afdruk is al lastiger een afdruk van te vinden dus ook lastiger na te maken.
23-05-2023, 08:53 door _R0N_
Wij hadden in het verleden een handpalmscanner voor toegang controle, je handpalm is net zo uniek als een vingerafdruk (denk zelfs meer nog) en dus wel degelijk een persoonsgegeven.
23-05-2023, 08:58 door Anoniem
Door Anoniem: De Amazone handpalmscanner , het moet ook niet veel gekker worden.
Nooit maar dan ook never mag Amazon mijn handpalm scannen.
Is ook onmogelijk want ik zal nooit maar dan ook never gebruik maken van de diensten van Amazon.
Gezien de hoeveelheid websites en diensten die gebruik maken van AWS is de kans dat jij geen Amazon (of Microsoft) gebruikt extreem klein.
23-05-2023, 11:21 door Anoniem
Het is niet nodig om over een Amazon-account te beschikken, maar klanten kunnen wel hun handpalmscan aan hun account koppelen.
Ofwel; bij het scannen wordt er een gewoon amazon schaduw account aangemaakt, dit echter op basis van biometrische/cc gegevens, maar deze zijn nog niet benaderbaar als zijne regulier Amazon account.
26-05-2023, 11:52 door musiman
Helaas zijn sommige biometrische systemen niet zo veilig als we aanvankelijk dachten.

Lees dit artikel maar eens...

https://www.silicon.co.uk/e-marketing/epayment/fake-hand-vein-authentication-240073
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.