image

Gemeente Den Haag gaat TikTok van werktelefoons ambtenaren verwijderen

woensdag 24 mei 2023, 16:40 door Redactie, 8 reacties

De gemeente Den Haag gaat TikTok van de werktelefoons van ambtenaren verwijderen, zo heeft burgemeester Jan van Zanen bekendgemaakt (pdf). Hij reageerde op vragen van ChristenUnie/SGP-gemeenteraadslid Klokkenburg-Reedeker. Zij wilde weten of het college kan aangeven of het mogelijk is voor Haagse ambtenaren om TikTok te installeren op hun zakelijke apparaten.

"Dit is technisch gezien wel mogelijk. De gemeente heeft gebruik van TikTok ontraden en kan inzien of TikTok is geïnstalleerd op de zakelijke apparaten van de gemeente. De gemeente gaat hierop monitoren en gaat de applicatie verwijderen van werktelefoons, zoals bij het rijk ook gebeurt", reageerde de burgemeester.

Van Zanen voegde toe dat het college het gebruik van de video-app ook ontraadt. Daarnaast is de gemeente naar eigen zeggen bereid om breder te kijken naar de gevaren van bepaalde applicaties uit landen met een offensief cyberprogramma en hoe het veiligheids- en privacyrisico’s verder kan beperken.

Reacties (8)
24-05-2023, 18:42 door Anoniem
TikTok verwijderen en alle overige toegestane applicaties monitoren. Iedereen behalve de nomenclatuur onder curatele stellen.

Wie is hier offensief bezig tegen de eigen bevolking en beperkt deze steeds verder qua privacy en anonimiteit?
24-05-2023, 19:32 door Anoniem
:D idiots, wie laat uberhaupt facebook/tiktok etc op een werktelefoon
25-05-2023, 00:18 door Anoniem
Vroeger mocht nog 'Bring your own device'.
Van waar toch al die regelzucht?
En de berichtjes van de MP zijn gewist.
Geen herinnering meer aan;).

Straks krijg je op je werk nog een digitale armband om.
25-05-2023, 09:29 door Anoniem
Door Anoniem: Iedereen behalve de nomenclatuur onder curatele stellen.
Nomenclatuur is een stelsel van regels voor naamgeving, bijvoorbeeld hoe in de biologie namen aan soorten worden gegeven, in de chemie verbindingen worden genoemd etc. Bedoel je misschien een ander woord?
25-05-2023, 11:46 door Anoniem
Hebben al die organisaties die TikTok verbieden zich wel eens verdiept in het eco-systeem en de eventuele risico's die ze lopen (niet alleen met TT, maar ook met andere social-media). TikTok eigenaar ByteDance is gevestigd in Singapore en de data die ze op Chinese servers hadden staan is twee jaar geleden, na wat ophef, verplaatst

Dus zijn we nu werkelijk bezig met risico-gestuurd beveiligen, of is het alleen maar window-dressing?.

Wordt daar nu echt zoveel gestolen door die apps? Ik zou mij persoonlijk drukker maken over apps uit de US, om maar een voorbeeld te noemen.
25-05-2023, 12:02 door Anoniem
Neen, het is van hetzelfde Latijnse grondwoord, alleen dan in de specifieke Russische Sovjet betekenis 'Nomenklatura', de op de lijst vermelde namen, ergo de bevoorrechte klasse van uitgelezenen en die hebben we nu binnen EU en Nederland ook.

Afgeleid dus van hetzelfde lemma. Een nomenclator was in de antieke tijd een Romeinse bediende, die de namen afriep en de namencatalogus bijhield, zodat niemand zich vergissen kon.

luntrus
25-05-2023, 12:35 door Anoniem
Door Anoniem:
Straks krijg je op je werk nog een digitale armband om.

Jij werkt zeker nog niet ?

Niet een armband, maar badge met foto/naam/afdeling aan een lanyard (hals-koord), (of in een clip aan je broek), en/of het ene of andere toegangstoken('druppel', 'bliepje' ) om het kantoor binnen te gaan is Ontzettend Gebruikelijk in eigenlijk elk kantoor voor meer dan een tiental medewerkers.

Als ze echt mooi geintegreerd hebben is die badge of gebouwtoken ook één van de PC inlog-factoren.
25-05-2023, 12:37 door Anoniem
Humor, tiktok verbieden, maar wel werken met linkedin, facebook, whatsapp slack, owncloud, office, windows, chrome, arc gis etc.

Die amerikanen zijn natuurlijk zeer betrouwbaar!
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.