image

Wervingsactie voor cybervrijwilligers levert politie tientallen aanmeldingen op

donderdag 25 mei 2023, 15:00 door Redactie, 5 reacties

De politie heeft via een wervingsactie voor cybervrijwilligers tientallen aanmeldingen gekregen. De politie Oost-Nederland spreekt van een groot succes en kijkt of de vrijwilligers ook bij andere teams kunnen worden ingezet. Dat laat de Barneveldse Krant weten. Het politieteam Veluwe Vallei Noord startte afgelopen maart een pilot waarbij het cybervrijwilligers zocht voor ondersteuning bij lopende onderzoeken en preventieve acties.

Deelnemers gaan onderdeel uitmaken van het basisteam Veluwe Vallei Noord en werken vanuit het politiebureau in Barneveld. "Of het nu gaat om bankhelpdeskfraude, phishing, ransomware, vriend-in-noodfraude of sextortion; de aanpak van digitale criminaliteit en cybercrime heeft anno 2023 hoge prioriteit", aldus de politie. Er werd gezocht naar vrijwilligers die maatschappelijk betrokken zijn en hun kennis en ervaring over cybercrime en digitale veiligheid graag willen delen met de politie om zo bij te dragen aan een veiliger online domein.

Naast ondersteuning bij lopende onderzoeken helpen vrijwilligers ook bij het opnemen van aangiften en het analyseren daarvan, om zo trends te ontdekken zodat er beter kan worden aangesloten op behoeftes uit de gemeenten. Politievrijwilligers ontvangen een reiskosten- en vrijwilligersvergoeding. Daarnaast moeten ze ook een veiligheidsonderzoek ondergaan en net als andere agenten de ambtseed of ambtsbelofte afleggen.

Reacties (5)
25-05-2023, 15:25 door Anoniem
Tsja... ook in de 30-er jaren was er een organisatie waar mensen vrijwillig aan mee deden. Een jaar of 10 later werden ze met de nek aangekeken.
25-05-2023, 16:43 door Anoniem
rotte appels ???
25-05-2023, 21:53 door Anoniem
Heer Anoniem, Waarom zo haat? Nergens voor nodig. Vind het idee juist goed en rotte appels heb je overal helaas. Ga graag een dialoog aan ;)
27-05-2023, 15:47 door Anoniem
Leuk...hou ze in de gaten
30-05-2023, 12:47 door Anoniem
Ha, dat zijn hackers die effe mee willen kijken om te zien waar de politie meewerkt om hen op te sporen :D
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.