image

Zyxel-firewalls door middel van kritieke kwetsbaarheid over te nemen

donderdag 25 mei 2023, 16:05 door Redactie, 1 reacties

Firewalls van Zyxel bevatten twee kritieke kwetsbaarheden waardoor een ongeauthenticeerde aanvaller de apparaten op afstand kan overnemen. De netwerkfabrikant heeft patches uitgebracht om de problemen (CVE-2023-33009 en CVE-2023-33010) te verhelpen. Het gaat in beide gevallen om buffer overflows waardoor een denial of service of remote code execution mogelijk is.

Een aanvaller hoeft hiervoor niet eerst over inloggegevens te beschikken, wat de impact van beide beveiligingslekken vergroot. Updates zijn beschikbaar gemaakt voor de Zyxel ATP, USG FLEX, USG FLEX50(W) / USG20(W)-VPN, VPN en ZyWALL/USG. De impact van beide kwetsbaarheden is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 9.8. Vorig jaar waarschuwde de Amerikaanse geheime dienst NSA nog voor actief misbruik van een andere kritieke kwetsbaarheid in de firewalls van Zyxel. Dit probleem werd vier dagen na het verschijnen van de update misbruikt.

Reacties (1)
26-05-2023, 23:02 door Anoniem
Zyxel heeft vaker dit soort problemen gehad de afgelopen jaren. Wij gebruiken veel Zyxel USG's en dit is best een reden om ze niet meer te gebruiken. Beetje zoals Qnap NAS-en.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.