image

Mozilla stopt ondersteuning Firefox op Windows 7 in september 2024

woensdag 31 mei 2023, 22:01 door Redactie, 3 reacties

Mozilla stopt volgend jaar september met de ondersteuning van Firefox op Windows 7, zo heeft de softwareontwikkelaar aangekondigd. Ook de support van meerdere macOS-versies wordt gestopt. Terwijl andere browsers, zoals Google Chrome en Microsoft Edge, al niet meer op de oude Windowsversie worden ondersteund, besloot Mozilla om Firefox-gebruikers op Windows 7 wel van beveiligingsupdates te voorzien. Nu is bekendgemaakt dat ook deze support zal stoppen.

Firefox versie 115 is de laatste ondersteunde versie voor gebruikers van Windows 7, Windows 8 en Windows 8.1. De ESR-versie van Firefox 115 wordt tot en met september 2024 van beveiligingsupdates voorzien. Daarna zullen er geen patches meer verschijnen en adviseert Mozilla om naar een nog wel ondersteunde Windowsversie te migreren. Ook voor macOS 10.12, 10.13 en 10.14 zal Firefox 115 ESR de laatste ondersteunde versie zijn. Volgens cijfers van Mozilla draait 13 procent van de Firefox-gebruikers nog op Windows 7.

Reacties (3)
01-06-2023, 10:20 door Anoniem
Zeer netjes om dit nog zo lang te ondersteunen. Bijvoorbeeld Signal stop de ondersteuning betreurenswaardig genoeg al ongeveer 2 weken.
Wil wel een nieuwe PC kopen (al een jaar of 6), maar ja dat Windows 11. Heb een proef PC die draait op 10, maar dat is al een hel om mee te werken. Dan nog wat het doet met jouw privacy.
01-06-2023, 11:19 door johanw
Als er geen methode meer is om alleen een lokaal account te gebruiken in windows 11 kun je natuurlijk nog na installatie een lokaal account maken en daar alles mee doen, dat voorkomt hopenlijk dat je MS account om onduidelijke redenen problemen krijgt.

Door Anoniem: Zeer netjes om dit nog zo lang te ondersteunen. Bijvoorbeeld Signal stop de ondersteuning betreurenswaardig genoeg al ongeveer 2 weken.

Signal is afhankelijk van de ondersteuning van Electron (ze waren zo, IMO dom, om voor webtechnieken te gaan in hun deskop variant) en die houdt er mee op voor windows 7. Je zou Molly linkdevice (een beta versie van de Signal fork Molly) kunnen draaien in BlueStacks onder windows 7. Het is mij als test in elk geval gelukt om die versie te linken aan Signal op dezelfde telefoon en dat werkt tot nu toe goed.
03-06-2023, 13:00 door Anoniem
En zo sterft de minst slechte windows versie een langzame dood. Jammer.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.