image

Data 2,5 miljoen patiënten gestolen bij ransomware-aanval op Enzo Biochem

donderdag 1 juni 2023, 14:21 door Redactie, 1 reacties

Bij een ransomware-aanval op het Amerikaanse biotechbedrijf Enzo Biochem zijn de gegevens van 2,5 miljoen patiënten gestolen. Het gaat om naam, testgegevens en social-securitynummer, aldus het bedrijf in een verklaring aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Enzo Biochem levert dna-gebaseerde tests voor het detecteren van virale en bacteriële ziektes, waaronder corona en kanker.

Op 6 april werd het bedrijf, dat een notering aan de Amerikaanse beurs heeft, getroffen door een ransomware-aanval. Daarbij kregen de aanvallers toegang tot de patiëntgegevens en wisten die ook te stelen. Het onderzoek naar de datadiefstal loopt nog. Zo is onbekend of er ook gegevens van medewerkers zijn buitgemaakt. Het biotechbedrijf zegt getroffen personen en toezichthouders over het datalek te zullen informeren. Hoe de ransomware-aanval kon plaatsvinden is niet bekendgemaakt. Ook zijn de totale kosten van de aanval nog niet bekend.

Reacties (1)
01-06-2023, 14:48 door Anoniem
0_0

Dat is vervelend...
Lijkt er wel op dat ze het probleem goed oppakken?
(Dat blijft altijd lastig in te schatten trouwens.)
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.