image

Brabantse gemeente Meierijstad via ceo-fraude voor 37.000 euro opgelicht

vrijdag 2 juni 2023, 10:24 door Redactie, 0 reacties
Laatst bijgewerkt: 02-06-2023, 11:16

De Brabantse gemeente Meierijstad is vorige maand het slachtoffer van ceo-fraude geworden, waarbij medewerkers van de afdeling financiën via een spoedbetaling meer dan 37.000 euro aan criminelen overmaakten. Een tweede en derde poging mislukten, omdat een medewerker van financiën bij de functionaris waar het verzoek zogenaamd vandaan kwam, telefonisch om verificatie vroeg, waarna de fraude werd ontdekt.

"Wij betreuren het ten zeerste dat collega’s uit onze organisatie slachtoffer zijn geworden en we zullen aan hen nazorg bieden. Onmiddellijk na de fraude zijn onze procedures nogmaals tegen het licht gehouden en zijn aanvullende maatregelen genomen om CEO fraude te voorkomen", aldus burgemeester Van Rooij in een brief aan de gemeenteraad (pdf).

Met de brief wil het college naar eigen zeggen het risicobewustzijn in de gemeentelijke organisatie een extra impuls geven. Daarnaast is er aangifte gedaan en is de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) in contact met de desbetreffende bank om te onderzoeken of het mogelijk is om het overgemaakte bedrag terug te halen.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.