image

Burger kan vanaf 26 juni bij alle gerechtshoven digitaal procederen in belastingzaken

maandag 12 juni 2023, 16:50 door Redactie, 3 reacties

Burgers kunnen vanaf 26 juni bij alle gerechtshoven in Nederland digitaal procederen in belastingzaken. Het was het al mogelijk om digitaal Rijksbelastingzaken in te dienen bij alle gerechtshoven. Daar komen nu ook de lokale belastingzaken bij. "Digitaal procederen biedt een snelle en meer eenvoudige toegang tot de Rechtspraak en altijd een actueel overzicht van ingediende zaken en bijbehorende berichten", aldus de Rechtspraak.

Via het webportaal 'Mijn Rechtspraak' kan er zowel bij nieuwe als lopende rijksbelastingzaken worden geprocedeerd. Om op het portaal in te loggen zullen burgers gebruik van DigiD moeten maken, terwijl organisaties, belastingadviseurs en andere juridische professionals met eHerkening inloggen. Advocaten kunnen via de Advocatenpas toegang krijgen.

Digitaal procederen is onderdeel van het project Digitale Toegang van de Rechtspraak. Met dit project wil de Rechtspraak de komende jaren digitale toegang voor alle rechtzoekenden en hun procesvertegenwoordigers in de rechtsgebieden civiel recht en bestuursrecht mogelijk maken. Digitaal procederen is vooralsnog vrijwillig, maar wordt op enig moment verplicht voor juridische professionals.

Reacties (3)
12-06-2023, 20:23 door Anoniem
En wie behandelt mijn zaak dan?
Een bevoegd rechter? Een inhuurkracht? Een stagiair? Of een “intelligent” computerprogramma?
Sinds sociale media haar intrede deed wordt de maatschappij steeds asocialer.
13-06-2023, 09:54 door Anoniem
Via het webportaal 'Mijn Rechtspraak' kan er zowel bij nieuwe als lopende rijksbelastingzaken worden geprocedeerd. Om op het portaal in te loggen zullen burgers gebruik van DigiD moeten maken
Jaja, en zeker alleen met een app en niet met andere vormen van inloggen???
13-06-2023, 20:08 door waterlelie
Ik neem aan, dat met lokale belastingen ook gemeentelijke belastingen worden bedoelt, en zo ja, dan is dat zeker te beschouwen als een verlaging van de drempel zogezegd..
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.