image

Militairen VS gewaarschuwd voor ongevraagd opgestuurde smartwatches

vrijdag 23 juni 2023, 11:09 door Redactie, 6 reacties

Het Amerikaanse leger heeft militairen gewaarschuwd voor smartwatches die men ongevraagd opgestuurd krijgt. Meerdere soldaten lieten de Criminal Investigation Division van het leger weten dat ze de horloges hadden ontvangen. Eenmaal ingeschakeld maken de smartwatches automatisch verbinding met wifi-netwerken en mobiele telefoons, waarbij er toegang tot allerlei gebruikersgegevens wordt verkregen, aldus de waarschuwing.

"Deze smartwatches kunnen ook malware bevatten, die de afzender toegang tot opgeslagen data geeft, waaronder bankgegevens, contacten en accountgegevens, zoals gebruikersnamen en wachtwoorden", stelt de Criminal Investigation Division. De malware zou ook toegang tot microfoon en camera's kunnen hebben, waardoor militairen zijn af te luisteren, zo laat de waarschuwing verder weten.

Een andere mogelijkheid is dat er sprake is van een "brushing scam". Daarbij versturen vaak internationale verkopers producten naar personen van wie ze het adres op internet hebben gevonden. Vervolgens schrijven ze in naam van de ontvanger een positieve review over het product, om zo voor een positieve beoordeling op verkoopsites te zorgen en het aantal verkochte producten kunstmatig op te hogen. Daarbij gaat het vaak om goedkope producten. Militairen die de smartwatches hebben ontvangen wordt aangeraden die niet aan te zetten.

Image

Reacties (6)
23-06-2023, 11:15 door Anoniem
Waarom word de mogelijkheid van spionage niet genoemd?
23-06-2023, 11:38 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom word de mogelijkheid van spionage niet genoemd?
Een van de instanties waar militairen kunnen melden een horloge te hebben ontvangen is Counterintelligence (zie het zwarte kadertje in de afbeelding). Counterintelligence is het Engelse woord voor contraspionage. Het is wat indirect, maar daarmee maken ze wel degelijk duidelijk dat met spionage rekening wordt gehouden.
23-06-2023, 13:29 door Anoniem
D18 model wat genoemd wordt in de bericht kan ik wholesale krijgen voor 2 euro inc btw en verzending (bij <10 stuks).
Dat is een goedkope manier om wifi credentials te harvesten.
23-06-2023, 13:39 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom word de mogelijkheid van spionage niet genoemd?
Heb je de 2de alinea wel gelezen? "toegang tot microfoon en camera's kunnen hebben, waardoor militairen zijn af te luisteren". zie ook graag de wiki over https://nl.wikipedia.org/wiki/Spionage.
23-06-2023, 16:24 door Anoniem
Hoe werkt dat dan, automatisch op de WiFi meeluisteren? Dacht dat de tijden van WEP al lang voorbij waren, en voor andere zaken is de rekenkracht ook niet hoog genoeg lijkt me. En hoe exfiltreert het de resultaten? Via Bleutooth en je phonie?
24-06-2023, 13:54 door Anoniem
Wifi netwerk credentials via telefoon .. Microfoon etc in watch dus makkelijk exfiltratie anders via datalink..
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.