image

Gegevens 3900 medewerkers fruitgigant Dole gestolen bij ransomware-aanval

vrijdag 23 juni 2023, 17:01 door Redactie, 6 reacties

Bij een ransomware-aanval op fruitgigant Dole die eerder dit jaar plaatsvond zijn de gegevens van 3900 medewerkers gestolen, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt in een datalekmelding aan de procureur-generaal van de Amerikaanse staat Maine. Het gaat om naam, adres, telefoonnummer, kopie van rijbewijs, social-securitynummer, paspoortnummer, geboortedatum en andere werkgerelateerde informatie.

Ondanks de diefstal van gegevens stelt Dole dat er geen aanleiding is om te denken dat de persoonlijke gegevens van medewerkers is of zal worden misbruikt. Getroffen medewerkers kunnen een jaar lang kosteloos hun krediet laten monitoren. Dole werd begin februari het slachtoffer van een ransomware-aanval waarop het meerdere fabrieken in Noord-Amerika uitschakelde en voedselleveringen aan supermarkten opschortte.

De fruitgigant stelde dat de aanval met name grote gevolgen had voor de verse groenten die het in Chili verwerkt. Tijdens een conference call met beursanalisten over de jaar- en kwartaalcijfers liet het bedrijf weten dat het de schade van de ransomware-aanval niet via de verzekering vergoed krijgt. Hoe groot de schade precies is, is nog niet bekendgemaakt.

Reacties (6)
23-06-2023, 19:08 door Anoniem
Ondanks de diefstal van gegevens stelt Dole dat er geen aanleiding is om te denken dat de persoonlijke gegevens van medewerkers is of zal worden misbruikt.

Dat er geen aanleiding is dat de gegevens niet misbruikt zullen worden (veel succes met het objectief aantonen waaruit dit aannemelijk blijkt) zegt niets over wat er in de toekomst zou kunnen gaan gebeuren of wat er al heeft plaatsgevonden zonder dat dit is geconstateerd. De statement heeft dus weinig toegevoegde waarde.
24-06-2023, 14:14 door Anoniem
[Verwijderd door moderator]
26-06-2023, 11:04 door Korund
kunnen ... hun krediet laten monitoren

Ik neem aan dat er bedoeld wordt dat ze hun bankrekening(en) kunnen laten monitoren (op verdachte afschrijvingen).
26-06-2023, 12:02 door Anoniem
Door Korund:
kunnen ... hun krediet laten monitoren

Ik neem aan dat er bedoeld wordt dat ze hun bankrekening(en) kunnen laten monitoren (op verdachte afschrijvingen).

Eh, nee, ze bedoelen kredietscore. Nummertje wat ze in Amerika gebruiken om te beoordelen hoeveel kans er is dat iemand z'n schulden terug gaat betalen. Als iemand je persoonsgegevens misbruikt om bijvoorbeeld aankopen te doen kan je credietscore naar beneden hollen. En dan kun jij ineens geen telefoon abonnement of creditcard of verzekering meer afsluiten.
27-06-2023, 13:02 door Anoniem
Nou, da's toch bij de bananen af?
Zonder dolen, het is niet leuk als je daar werkt.
28-06-2023, 16:07 door Anoniem
Het bedrijf maakt een flinke uitglijder zo.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.