image

QNAP stopt vanaf 1 oktober ondersteuning online fotoalbum Photo Station

maandag 26 juni 2023, 10:55 door Redactie, 2 reacties

QNAP stopt vanaf 1 oktober de ondersteuning van online fotoalbum Photo Station. De software is in het verleden herhaaldelijk het doelwit geweest van ransomware-aanvallen. Vorig jaar wisten criminelen achter de Deadbolt-ransomware nog ruim 11.000 QNAP-apparaten via een zerodaylek in Photo Station te versleutelen en eisten losgeld van eigenaren voor het ontsleutelen van de data.

Photo Station is een online fotoalbum waarmee gebruikers foto's en video op het NAS-systeem met vrienden en familie via het internet kunnen delen. Vanaf 1 oktober is Photo Station end-of-life. De software ontvangt dan geen beveiligingsupdates meer en zal ook niet meer via het App Center worden aangeboden. QNAP claimt dat door het beëindigen van de support meer middelen voor andere oplossingen beschikbaar komen. Photo Station blijft na 1 oktober wel gewoon te gebruiken, maar gebruikers wordt aangeraden om naar QuMagie over te stappen.

Reacties (2)
26-06-2023, 11:33 door Anoniem
Als het niet meer ondersteund wordt, maar het blijft wel werken, wordt de veiligheid voor de gemiddelde klant dan beter??? Ik denk het niet...
27-06-2023, 11:17 door Anoniem
Door Anoniem: Als het niet meer ondersteund wordt, maar het blijft wel werken, wordt de veiligheid voor de gemiddelde klant dan beter??? Ik denk het niet...

Als je veiligheid belangrijk vind dan ben je denk ik geen QNAP software afnemer. Heb mijn QNAP geflasht met TrueNAS Scale omdat QNAP maar blijft aanklooien.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.