image

Laatste ondersteunde Firefox-versie voor Windows 7 en macOS Mojave uitgebracht

woensdag 5 juli 2023, 11:56 door Redactie, 3 reacties

Mozilla heeft de laatste ondersteunde versie van Firefox voor Windows 7, Windows 8, macOS Sierra, macOS High Sierra en macOS Mojave uitgebracht. Firefox 115 zal tot 1 augustus van updates worden voorzien. Op die datum verschijnt Firefox 116, maar deze versie zal niet voor de eerder genoemde besturingssystemen beschikbaar komen.

Firefox-gebruikers op deze besturingssystemen worden dan automatisch naar Firefox ESR 115 gemigreerd. ESR staat voor Extended Support Release (ESR) en is een Firefox-versie die alleen maar beveiligingsupdates ontvangt. Met Firefox ESR richt Mozilla zich met name op bedrijven en organisaties. Alleen bij het uitbrengen van een geheel nieuwe ESR-versie worden er bepaalde features toegevoegd.

Firefox ESR 115 blijft tot september 2024 beveiligingsupdates ontvangen. Daarna zullen er geen patches meer verschijnen en adviseert Mozilla om naar een nog wel ondersteunde versie van macOS of Windows te migreren. Volgens cijfers van Mozilla draait 13 procent van de Firefox-gebruikers nog op Windows 7.

Reacties (3)
05-07-2023, 13:13 door Briolet
adviseert Mozilla om naar een nog wel ondersteunde versie van macOS of Windows te migreren.

Het lijkt me sterk dat de meeste van deze mensen kunnen migreren. Ik zou het al lang gedaan hebben als ik kon. Ik moet een nieuwe laptop kopen als ik High SIerra wil updaten.
05-07-2023, 13:45 door Anoniem
Het lijkt me sterk dat de meeste van deze mensen kunnen migreren. Ik zou het al lang gedaan hebben als ik kon. Ik moet een nieuwe laptop kopen als ik High SIerra wil updaten.[/quote]
Je kunt hem in bepaalde gevallen nog patchen via tool van dosdude1, heeft mij Macbook 2009 ook kunnen upgraden naar 10.15 Catalina terwijl 10.12 Sierra vgm de max-supported was. website dosdude1.com/catalina/
06-07-2023, 10:28 door Briolet
dosdude1

Dank voor de tip. Mijn MacBook Pro 7.x uit 2011 valt onder de ondersteunde machines. Ik zal het zeker proberen. Dan kan ik de aanschaf van een nieuwe laptop nog verder uitstellen. (-;
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.