image

Nickelodeon doet onderzoek naar claim van gelekt productiemateriaal

vrijdag 7 juli 2023, 12:16 door Redactie, 0 reacties

Televisienetwerk Nickelodeon is een onderzoek gestart na een mogelijk lek van productiemateriaal. Op onder andere Twitter verschenen berichten dat er vijfhonderd gigabyte aan video's, audio, scripts en grafische bestanden van Nickelodeon was gelekt. De bestanden zouden afgelopen januari via een Discord-server zijn verspreid.

"We zijn bekend met socialmediaberichten dat vermeende productiegerelateerde bestanden zonder toestemming beschikbaar zijn gemaakt en hebben een onderzoek ingesteld", aldus een woordvoerder van Nickelodeon tegenover The Register. "De vermeende gelekte content lijkt alleen productiebestanden te zijn en geen data van medewerkers of gebruikers, en een deel lijkt tientallen jaren oud te zijn."

Verschillende media berichten dat het inderdaad om niet eerder uitgebrachte content van Nickolodeon gaat. Hoe de data kon worden gelekt is onbekend. Volgens vx-underground heeft het datalek zich voorgedaan met de "consumer products and experience" portal van Nickolodeon, dat met een authenticatieprobleem te maken had, waardoor gebruikers toegang tot de animatieafdeling van Nickolodeon konden krijgen. Het probleem zou inmiddels zijn verholpen.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.