image

Signal belooft opnieuw VK te verlaten als client-side scanning verplicht wordt

zondag 16 juli 2023, 15:31 door Redactie, 21 reacties

Chatapp Signal zal het Verenigd Koninkrijk verlaten als wetgeving wordt aangenomen waardoor alle berichten van burgers eerst worden gecontroleerd, zo heeft Signal "president" Meredith Whittaker opnieuw beloofd. Whittaker sprak deze week tijdens een techconferentie in de Verenigde Staten, waar ze wederom kritiek uitte op de Britse Online Safety Bill. Deze wet kan chatdiensten verplichten tot het controleren van de berichten die hun gebruikers verzenden.

"Als ze ons zouden opdragen dit te implementeren zullen we dit niet doen", aldus Whittaker tijdens de Fortune Brainstorm Tech conferentie. Volgens de Signal-president is het surveillancebusinessmodel inmiddels zo diep in onze kerninfrastructuur binnengedrongen, dat mensen geen idee meer hebben in hoeverre ze worden gesurveilleerd en dat ze hier ook niets in te kiezen hebben gehad.

Whittaker waarschuwde voor de plannen om de encryptie van chatdiensten te ondermijnen, zoals sommige overheden willen. "Je kunt geen backdoor hebben waar alleen de good guys doorheen kunnen", zo liet ze weten. Whittaker voegde toe dat dit "wiskundig onmogelijk" is en de veiligheid van belangrijke communicatie en infrastructuur ondermijnt. De Signal-president merkte ook op dat ze zich zorgen maakt over de "anti-encryptie" agenda die rond 2018 "naar binnen is geloodst". Eerder dit jaar stelde Whittaker ook al meerdere malen dat Signal het VK zou verlaten als de omstreden wetgeving wordt aangenomen.

Reacties (21)
16-07-2023, 15:44 door Anoniem
de enige juiste reactie imho: niet aan meewerken.
16-07-2023, 15:45 door Anoniem
De Noord-Koreanen, de Chinezen en de Russen zullen maar wat blij zijn als encryptie verdwijnt in het Westen.
Kunnen ze meteen met alle berichten meelezen via spyware op je apparaat. En aangezien daar al een Backdoor in staat, weten ze meteen alles. En dit geldt dan ook voor onze industrie en het militaire complex.

Echt briljant wat die politici uitdokteren!
16-07-2023, 15:52 door johanw - Bijgewerkt: 16-07-2023, 15:54
Die anti-encryptie agenda (voor burgers dan) heerst in het UK volgens mij al sinds WO2 toen ze merkten hoe waardevol ontsleutelde Duitse Enigma berichten waren. Dat zit daar gewoon in het DNA van de inlichtingen diensten die vaak achter de schermen beleids bepalend zijn.

Trouwens, waarom verlaten? Behandel dat land dan net als andere totalitaire staten en kom met oplossingen om eventuele blokkades te omzeilen.
16-07-2023, 16:10 door Anoniem
Een chatapp is waardeloos als de overheid meekijkt.
Het is voelt niet fijn als je weet dat je begluurd wordt, ook al is de inhoud van je berichten nog zo onschuldig.
Bovendien is css zinloos want criminelen maken geen gebruik van apps die gemonitord worden.
Die vinden wel weer wat anders.
16-07-2023, 17:16 door Anoniem
Het maakt dus geen ruk uit of een land lid is van de EU of niet; men wil hoe dan ook de burger bespioneren onder de dekmantel van KP, terrorisme of drugs. Het neigt inderdaad meer en meer naar onderdrukking, ontnemen van verworven vrijheden en financieel uit te kleden.

En daarmee pakt zo'n regering alleen de burger. Niet datgene wat men zegt aan te pakken. Je gaat mij niet vertellen dat zij niet weten dat KP veelal te halen is op het Dark Web, drugs compleet eigen informatiekanalen heeft en terrorisme veelal op zogenaamde cursussen wordt verspreid.
16-07-2023, 18:23 door Anoniem
De enige juiste keuze, er niet aan meewerken.
16-07-2023, 19:21 door Anoniem
Het jammere is, dat dit straks ook gaat spelen op het continent via de Client-Side-Scan-plannetjes van de EU.

Ik hoop dat dan alle internationale chat-apps dreigen het continent te gaan verlaten.

Als mensen hierdoor hun faecesboek moeten verliezen, zulen ze wel tegen CSS zijn.

CSS is namelijk even erg als encryptie doorbreken/verzwakken, ook nog bij een gezamenlijk front-end.

Waarom gedragen overheden zich zo arrogant, kunnen en mogen ze niet anders?
16-07-2023, 20:01 door Anoniem
We kunnen natuurlijk klagen over dit feit, maar beter is het dat de industrie, the open source community, de ontwikkelaars (noem elke denkbare categorie maar op) een plan bedenkt om de privacy van de niet-criminele burger te beschermen. Want de politiek zal echt niet stoppen bij Messenger apps die end-to-end encrypted zijn.

Als deze groep valt, valt de rest ook.
16-07-2023, 20:33 door Anoniem
Door Anoniem: We kunnen natuurlijk klagen over dit feit, maar beter is het dat de industrie, the open source community, de ontwikkelaars (noem elke denkbare categorie maar op) een plan bedenkt om de privacy van de niet-criminele burger te beschermen. Want de politiek zal echt niet stoppen bij Messenger apps die end-to-end encrypted zijn.

Als deze groep valt, valt de rest ook.

Verban overheden van het internet? Geef ze geen ondersteuning en geen licenties.
16-07-2023, 20:35 door Anoniem
Heel goed van Signal en ik verwacht ook dat ze wel met een oplossing zullen komen mocht CSS realiteit worden.
Ik kan het nog bijna niet geloven dat zoiets doms ingevoerd gaat worden.
Maar ik ben er ook zeker van dat daar weer een weg omheen voor bedacht zal worden door de knappe koppen.
16-07-2023, 22:13 door Anoniem
Door Anoniem:
Kunnen ze meteen met alle berichten meelezen via spyware op je apparaat.
Je apparaat is 1 van de 2 ends (een e in e2e) in de communicatie en dus per definitie in staat om de berichten te decrypten. Die magische spyware kan dus al bij de berichten en heeft het Britse plan helemaal niet nodig. Ik ben alleen wel benieuwd naar die backdoor die je schijnt te kennen, daar wil ik wel meer van weten ;-)
16-07-2023, 22:44 door Anoniem
Het zal wel een spelletje blijken als men achteraf te weten komt,
dat totale surveillance al lang door de overheid is gerealiseerd.

Met AI en quantum dot technologie is het demonische van het overall plan niet meer op langere termijn te verbergen.
16-07-2023, 23:00 door johanw
Door Anoniem: We kunnen natuurlijk klagen over dit feit, maar beter is het dat de industrie, the open source community, de ontwikkelaars (noem elke denkbare categorie maar op) een plan bedenkt om de privacy van de niet-criminele burger te beschermen. Want de politiek zal echt niet stoppen bij Messenger apps die end-to-end encrypted zijn.

Zo'n plan is er al lang: de apk blijven aanbieden buiten Google Play om, en als de EU Apple dwingt om sideloaden toe te staan kunnen ook iOS gebruikers hiervan profiteren. Als de app geblokkeerd wordt zijn daar oplossingen voor, zoals proxies en domain fronting, die in andere dictaturen ook gebruikt worden waar Signal geblokkeerd wordt.

Telegram heeft al lang z'n oplossing: ze bieden op hun website een downloadbare versie aan die de verplichte censurering van sommige berichten in de Play versie niet heeft.
17-07-2023, 04:38 door Eric-Jan H te D
Dit is vrij simpel. Doe mee en sterf, of ren voor je leven.
17-07-2023, 08:18 door Anoniem
Je moet dus nog meer moeite doen om een beetje privacy te bewaren en feitelijk profiteren alleen (cyber-)criminelen.
Iets bestellen met betalen achteraf via jouw adres en later komt er een deurwaarder aan de deur. Bent u die en die? Neen dus.
Total surveillance, maar het werkt niet. AI handhaaft nog niet
17-07-2023, 08:58 door waterlelie - Bijgewerkt: 17-07-2023, 08:59
Maar wat betekend dit voor WhatsApp, sinds 2014 vertrouwt het end-to-end encryptiesysteem van WhatsApp op het open-source Signal-protocol van Open Whisper Systems.
17-07-2023, 10:27 door Anoniem
Door Anoniem: De Noord-Koreanen, de Chinezen en de Russen zullen maar wat blij zijn als encryptie verdwijnt in het Westen.
Kunnen ze meteen met alle berichten meelezen via spyware op je apparaat. En aangezien daar al een Backdoor in staat, weten ze meteen alles. En dit geldt dan ook voor onze industrie en het militaire complex.

Echt briljant wat die politici uitdokteren!
Daar hoeft encryptie niet voor te verdwijnen. Kijk naar mailapps van my.com en mail.ru. Hele volksstammen die dat gebruiken waarbij de mail eerst door een russische server wordt opgehaald voordat je het in de app terug ziet. En dat ophalen gaat door, ook als je de app verwijderd. Pas als je het wachtwoord van je mailbox aanpast stopt het.
17-07-2023, 12:06 door johanw
Door waterlelie: Maar wat betekend dit voor WhatsApp, sinds 2014 vertrouwt het end-to-end encryptiesysteem van WhatsApp op het open-source Signal-protocol van Open Whisper Systems.

Dat wordt afwachten, want i.t.t. WhatsApp heeft het moederbedrijf Facebook wel commerciele aanwezigheid in de EU en kan dus aangepakt worden als ze hier niet aan meewerken. WA heeft al aangegeven dat ze zich dan liever terugtrekken uit de EU, wat dat in de praktijk betekent is afwachten. Als het alleen maar niet meer beschikbaar zijn in de App store is kunnen ze een auto-updatende apk aanbieden via hun website zoals Telegram doet en eventueel blokkeren aan de EU overlaten.
17-07-2023, 14:21 door Anoniem
Door Eric-Jan H te D: Dit is vrij simpel. Doe mee en sterf, of ren voor je leven.

Als we nou eens met zijn alleen gaan rennen? Allemaal met de heer voorop, die vooral ook in onszelf zit.

Of dat of inderdaad, sterven, en nog eens sterven.

Wij zijn allemaal kinderen op internet. De grote mannen zijn groot geworden door praktijken waarvan de meesten geen idee hebben. De redactie wijst naar de crypto oorlog maar deze is al sinds de jaren 1990 gaande. Wie weet dat nog?

Wie interesseert dat? De meeste mensen kiezen bewust voor domheid, zijn nooit zichzelf geweest, weten niet beter, hebben altijd een comfy leven gehad onder leiding van en onder aansturing van.... of dat nou de overheid is of de media, zij hadden nooit controle over hun eigen leven , internet en crypto , en leven in een cybernetische comfort bubble gemaakt door influencers en TV talk shows, een virtual reality , en dat terwijl zij lachen om VR spelletjes op de computer niet wetend dat ze zelf een lemming zijn in een groter spel in real life

Crypto is het enige wat wij hebben

Zij hebben unlimited (black) budget, geweld, vieze truuks, en een killing machine
Wij hebben alleen crypto om ons te beschermen

En als je dat niet meer hebt kun je beter zo publiek en groot worden dat iedereen je naam kent zodat de killing machine niet meer in het geheim kan opereren

Als dat gebeurt zul je de repressie openlijk zien, dan zetten ze ook voor jouw huis een cctv neer zoals bij Ai Wei Wei toen hij nog in China woonde

Eigenlijk een beetje dom van ze om dit weer opnieuw te proberen... alle wegen leiden naar dezelfde uitkomst (voor iedereen)

Een lange rit met vele sacrifices voor de boeg dus!
17-07-2023, 16:31 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Kunnen ze meteen met alle berichten meelezen via spyware op je apparaat.
Je apparaat is 1 van de 2 ends (een e in e2e) in de communicatie en dus per definitie in staat om de berichten te decrypten. Die magische spyware kan dus al bij de berichten en heeft het Britse plan helemaal niet nodig. Ik ben alleen wel benieuwd naar die backdoor die je schijnt te kennen, daar wil ik wel meer van weten ;-)

Er zijn veel lekken bekend in Android en iphone, elke maand komen er nieuwe disclosures. Kijk eens op project zero daar staan er al honderden die in het wild zijn gespot, dus ver buiten de targeted devices en statelijke devices maar gewoon de publieke info die voor iedereen beschikbaar is

Wie surft op zijn telefoon vraagt erom. Ik gebruik mijn tel alleen voor noodzakelijke communicatie via signal en die is beperkt tot "wanneer maken we een nieuwe afspraak?" prive dingen bespreek ik prive en niet via de app

Als ik niet af en toe een foto maakte haalde ik de camera en mic er ook uit, je kunt prima bellen met een headset namelijk
18-07-2023, 14:39 door Anoniem
Door Anoniem: Een chatapp is waardeloos als de overheid meekijkt.
Het is voelt niet fijn als je weet dat je begluurd wordt, ook al is de inhoud van je berichten nog zo onschuldig.
Bovendien is css zinloos want criminelen maken geen gebruik van apps die gemonitord worden.
Die vinden wel weer wat anders.

Ze bedoelen dan ook dat elke burger crimineel is dat tegen de overheid is. In corona tijden hebben we gezien dat de meerderheid tegen de overheid samenspannen en nu willen ze overal controle op hebben.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.