image

Witte Huis presenteert keurmerk voor digitale veiligheid van IoT-apparaten

dinsdag 18 juli 2023, 12:04 door Redactie, 3 reacties

Het Witte Huis heeft vandaag een keurmerk gepresenteerd voor de digitale veiligheid van Internet of Things (IoT) apparaten, zodat gebruikers weten wat ze in huis halen. Daarnaast zou het U.S. Cyber Trust Mark de veiligheid van apparaten moeten vergroten. Het certificeringsprogramma stelt bepaalde digitale veiligheidseisen aan producten. Fabrikanten die hieraan voldoen mogen een schildlogo op hun producten plakken.

Op deze manier moeten gebruikers een geïnformeerde beslissing over de veiligheid van producten kunnen maken, zo stelt het Witte Huis. Producten die het keurmerk willen hebben moeten bijvoorbeeld unieke, sterke wachtwoorden gebruiken, maar ook updates voor kwetsbaarheden uitbrengen. De uiteindelijke lijst met verplichtingen is nog niet afgerond (pdf). Het Cyber Trust Mark, dat volgend jaar 'up and running' zou moeten zijn, zal ook uit een qr-code bestaan, die linkt naar een database met gecertificeerde apparaten. Deelname aan het programma is vrijwillig.

Digitale veiligheidseisen voor routers

Het vandaag gepresenteerde keurmerk richt zich specifiek op "smart devices", zoals "slimme" koelkasten, magnetrons, televisies, klimaatcontrolesystemen, fitnesstrackers en andere apparaten. Het Witte Huis laat weten dat het National Institute of Standards and Technology (NIST) nu ook veiligheidseisen voor consumentenrouters gaat opstellen.

Het NIST is een organisatie die onder andere verantwoordelijk is voor het opstellen van cybersecurityrichtlijnen voor de Amerikaanse overheid. Het Witte Huis stelt dat aanvallen op routers grotere gevolgen kunnen hebben, zoals het afluisteren van verkeer, stelen van wachtwoorden en aanvallen van achterliggende apparaten en netwerken. Het NIST zal eind dit jaar met de nieuwe veiligheidsregels komen, waarna het U.S. Cyber Trust Mark ook aan routers kan worden gegeven die aan deze voorwaarden voldoen.

Reacties (3)
18-07-2023, 12:24 door Anoniem
Op deze manier moeten gebruikers een geïnformeerde beslissing over de veiligheid van producten kunnen maken, zo stelt het Witte Huis.
Hahahaha laat me niet lachen. De consument kijkt naar de prijs.

En zie maar hoeveel mensen Threads willen installeren, ook al is het bekend dat het programma de grootste spionage tool op de mobiel is.

Dus leuk zo'n sticker, voelt een beetje als braafste jongetje in de klas, zal niets veranderen. Men blijft goedkope prut uit China bestellen.

TheYOSH
19-07-2023, 21:35 door Anoniem
Net zoiets als een energielabel, met steeds meer plusjes? (Nu nog beter door inflatie toch maar met een jaar aanduiding) Of door de markt keurmerk "een verstandige keuze" in de catogory light mentol filter sigaretten.

Dit wordt een VW-dieselgate test, zit er een paswoord op (+1), ongelijk aan "admin" (+1), niet? Kun je het veranderen (pfff toch nog +1). Zerodays? Niet (+1), komen er nog updates? De eerst 3 jaar niet. Ha 3 jaar ondersteuning. (+1)
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.