image

Ransomwaregroepen claimen aanval op cosmeticaconcern Estée Lauder

donderdag 20 juli 2023, 11:55 door Redactie, 1 reacties

Twee ransomwaregroepen hebben verantwoordelijkheid opgeëist voor een aanval op het Amerikaanse cosmeticaconcern Estée Lauder. Zowel de criminelen achter de Clop- als BlackCat-ransomware claimen op hun eigen websites dat ze hebben ingebroken op systemen van het bedrijf en daarbij data hebben buitgemaakt.

Gisteren maakte Estée Lauder bij de Amerikaans beurswaakhond SEC melding van een "cybersecurity incident". Volgens het cosmeticaconcern heeft een aanvaller toegang tot de systemen gekregen en daarbij data gestolen. Om hoeveel data het gaat en wat voor soort wordt nog onderzocht. "Dit incident heeft, en zal naar verwachting, voor verstoringen zorgen aan delen van de bedrijfsvoering", aldus de melding. Verdere details over de aard van de aanval zijn niet gegeven.

Reacties (1)
22-07-2023, 13:32 door Anoniem
Gezien het aantal incidenten van de laatste tijd en de gestolen private (signing) key van Microsoft staat het bekende oligopolie op instorten. Je weet wat je te doen staat voordat de arbeidskrachten op zijn.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.