image

Ransomwaregroep komt met API voor ophalen van informatie over slachtoffers

woensdag 26 juli 2023, 12:33 door Redactie, 3 reacties

De criminelen achter de ALPHV-ransomware, ook bekend als BlackCat, hebben een API (application programming interface) beschikbaar gesteld die het eenvoudiger moet maken om informatie over slachtoffers op te halen. Dat melden verschillende onderzoekers op Twitter. De meeste ransomwaregroepen hebben inmiddels een eigen website waarop de namen van getroffen organisaties verschijnen. Op deze manier proberen de criminelen slachtoffers onder druk te zetten om het gevraagde losgeld te betalen.

Wanneer slachtoffers niet betalen dreigen de criminelen om gestolen data via hun eigen website te publiceren. Beveiligingsonderzoekers en media houden de websites van ransomwaregroepen in de gaten om zo te weten welke organisaties slachtoffer zijn geworden. Om het monitoren van nieuwe slachtoffers eenvoudiger te maken, zodat die eerder in de openbaarheid komen en zo de druk wordt opgevoerd, is nu de API gelanceerd. Die biedt verschillende opties voor het ophalen van artikelen die op de website van de ALPHV-groep verschijnen.

Reacties (3)
26-07-2023, 13:59 door Anoniem
Nu eens kijken f de hackertjes zelf ook cybersecure kunnen programmeren!
26-07-2023, 20:42 door Anoniem
Door Anoniem: Nu eens kijken f de hackertjes zelf ook cybersecure kunnen programmeren!

Leef je uit.

Maar voor het doel - opvragen van informatie DIE ZE PUBLIEK WILLEN MAKEN - hoeft die api helemaal niet geweldig te zijn.
Ze moeten hooguit op de server geen andere dingen hebben die wel geheim moeten blijven, maar verder is dan alleen maar een api om de informatie die toch al op de site staat ook verder te ontsluiten.
28-07-2023, 02:23 door Anoniem
Wat een fancy zaken weeral voor gewoon iets dat via RSS had gekunnen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.