image

Bugbountyplatform HackerOne ontslaat twaalf procent van personeel

donderdag 3 augustus 2023, 12:57 door Redactie, 1 reacties
Laatst bijgewerkt: 03-08-2023, 13:22

Bugbountyplatform HackerOne ontslaat twaalf procent van het personeel. Ook in Nederland worden ontslagen verwacht, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. HackerOne laat softwarebedrijven, overheden en andere organisaties een bugbountyprogramma voor onderzoekers organiseren. Die kunnen zo naar kwetsbaarheden in websites en applicaties zoeken, waarbij HackerOne de coördinatie tussen de bugmelder en de gecompromitteerde of kwetsbare partij afhandelt.

Gisteren stuurde HackerOne-ceo Marten Mickos een e-mail naar medewerkers waarin het ontslag van twaalf procent van het personeel wordt aangekondigd. Het gaat om medewerkers in de Verenigde Staten en Canada. Daarnaast verwacht Mickos dat de reorganisatie ook personeel in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en andere landen gaat raken. Deze personen zullen op een later moment worden geïnformeerd. Amerikaanse en Canadese medewerkers die moeten vertrekken werden kort na de mail van Mickos geïnformeerd.

Als reden voor de ontslagronde noemt Mickos de economische tegenwind voor bedrijven, die daardoor geen gebruik meer van het platform maken of langer de tijd nemen voordat ze tot aanschaf overgaan. Daarnaast hebben de nieuwe producten die HackerOne lanceerde niet naar verwachting gepresteerd. Het gevolg is dat er een reorganisatie moet plaatsvinden, aldus de ceo. Volgens Mickos gaat het om een "eenmalige gebeurtenis" en staan er niet meer ontslagrondes gepland.

Reacties (1)
03-08-2023, 13:48 door Anoniem
Goede economie, wit hoedje. Slechte economie, zwart hoedje.

Grapje want de bughunters/hackers zijn niet in dienst. Hooguit een handje vol om rapportages te kunnen duiden voor klanten. Zal wel gesneden worden in sales/ondersteunende diensten denk ik.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.