image

Data miljoenen Amerikaanse studenten mogelijk gestolen bij ransomware-aanval

maandag 7 augustus 2023, 14:03 door Redactie, 0 reacties

Bij een aanval op de Amerikaanse staat Colorado zijn de gegevens van mogelijk miljoenen studenten gestolen. Aanvallers wisten op 19 juni systemen van het Colorado Department of Higher Education met ransomware te infecteren, zo blijkt uit een verklaring. Inmiddels zijn getroffen systemen hersteld. Verder onderzoek wees uit dat de aanvallers van 11 juni tot en met 19 juni toegang tot de systemen hadden.

In de tijd dat de aanvallers toegang tot de systemen hadden zijn ook gegevens van studenten die door het ministerie waren opgeslagen gekopieerd. Het gaat om namen, social-securitynummers, studentnummers en andere onderwijsgegevens. Het aantal getroffen studenten wordt nog onderzocht, maar het gaat mogelijk om alle studenten in de staat Colorado die tussen 2004 en 2020 aan een openbare high school onderwijs volgden, alsmede studenten van hogere onderwijsinstellingen tussen 2007 en 2020.

Het ministerie van hoger onderwijs gaat alle getroffen personen informeren. Hoe de ransomware-aanval mogelijk was is niet bekendgemaakt. Naar aanleiding van het incident gaat het ministerie beleid en processen aanpassen en aanvullende cybersecuritymaatregelen doorvoeren. Vorig jaar telde Colorado zo'n 900.000 studenten.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.