image

FBI: niet alle cybercriminelen maken gebruik van een vpn-dienst

dinsdag 15 augustus 2023, 10:42 door Redactie, 2 reacties

Het is een misvatting om te denken dat alle cybercriminelen van een vpn-dienst gebruikmaken om hun ip-adres af te schermen, zo stelt de FBI. Zeker in het geval van ddos-diensten komt het vaker voor dat afnemers geen vpn hebben dan wel, zo laat FBI-agent Elliott Peterson tegenover TechCrunch weten. Tijdens een internationale operatie werden eind vorig jaar verschillende websites offline gehaald die tegen betaling ddos-aanvallen uitvoerden. Vaak blijkt dat de diensten niet veel later weer onder een andere domeinnaam verder gaan.

De FBI richt zich dan ook op het aanhouden van de personen die voor de meeste problemen zorgen, aldus Peterson. Geregeld heeft de opsporingsdienst verdachten aangehouden die zich via een vpn probeerden te verbergen. Bijvoorbeeld omdat de vpn-provider meewerkte of doordat de vpn-verbinding even niet werkte. Het is echter een misvatting dat alle cybercriminelen van een vpn gebruik zouden maken. "En zelfs als ze een vpn gebruiken, zijn veel actoren niet bekend met de manieren waarover we beschikken om voorbij vpn's te gaan." Wat die manieren inhouden laat Peterson niet weten.

Volgens de FBI-agent maken met name afnemers van ddos-diensten geen gebruik van vpn's, omdat ze denken dat de dienst geen logs bijhoudt en er geen noodzaak voor een vpn is, zoals dat bij andere vormen van cybercrime misschien wel zou zijn. "Ze denken dat ze al op enige wijze zijn beschermd."

Reacties (2)
15-08-2023, 14:08 door Anoniem
ze bedoelen dat niet alle mensen die gebruik maken van een vpn criminelen zijn zeker?
15-08-2023, 22:33 door Anoniem
FBI... "Geregeld heeft de opsporingsdienst verdachten aangehouden"


Als je als target USA hebt ga je natuurlijk niet DDOSen, hacken vanuit de USA.
Dan ga je naar een land waar je veilig bent.

En, die onzin over "we zijn gehackt door china". IP adressen zeggen natuurlijk niets over de locatie/nationaliteit enz van degene die het uitvoert danwel besteld heeft.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.