image

Microsoft lanceert Edge for Business, aparte browserversie voor bedrijven

woensdag 23 augustus 2023, 13:53 door Redactie, 12 reacties

Microsoft heeft een zakelijke versie van Edge gelanceerd, die zich richt op security, privacy en beheer, zo claimt het techbedrijf. Edge for Business is geen nieuwe browser, maar een versie die productiviteit en security moet verbeteren, zo staat in de uitleg vermeld. Naast de kleine visuele aanpassingen is het bij de zakelijke versie ook mogelijk voor organisaties om volledige controle over policies, features en configuraties te hebben, in tegenstelling tot de normale versie waarbij dit veel beperkter is.

Microsoft stelt verder dat Edge for Business het oppervlak voor cyberaanvallen kan verkleinen en de 'security posture' van een organisatie kan verbeteren. Verder biedt het voor eindgebruikers die op zowel werk als persoonlijke profielen zijn ingelogd de optie om automatisch te switchen, wat security- en privacyvoordelen zou hebben. Alle gebruikers die inloggen met Entra ID (voorheen Azure Active Directory) zullen Edge for Business automatisch ontvangen. Er is geen aparte download vereist.

Wachtwoorden, favorieten en data gekoppeld aan het werkprofiel van de gebruiker zullen ook in Edge for Business beschikbaar zijn. Data, favorieten en wachtwoorden worden niet gedeeld tussen werk en persoonlijke browservensters. Door middel van een apart Edge-icoon kunnen gebruikers zien dat ze de 'werkbrowser' gebruiken.

Reacties (12)
23-08-2023, 14:06 door Anoniem
Is dit nieuws? Dit bestaat al lang namelijk?
23-08-2023, 16:15 door Anoniem
Door Anoniem: Is dit nieuws? Dit bestaat al lang namelijk?

Heb je alleen de titel gelezen of heb je ook doorgeklikt naar het Microsoft blogartikel?
23-08-2023, 17:34 door Anoniem
Deze versie is gewoon te downloaden via:
https://www.microsoft.com/nl-nl/edge/business/download?form=MA13FJ

Wellicht leuk voor thuisgebruikers.
23-08-2023, 19:32 door Anoniem
Door Anoniem: Is dit nieuws? Dit bestaat al lang namelijk?

Bestond al lang inderdaad. Oud nieuws.
24-08-2023, 06:29 door Anoniem
Wellicht leuk voor thuisgebruikers.
Zeker als het kerstfeest is past mooi bij de kerstboom voor de rest gebruik ik een privacy gerichte browser.
24-08-2023, 08:53 door Anoniem
Hoe zo nu pas richten op security? Geen wonder dat het tiert van de ransomware op dit platform.
24-08-2023, 09:17 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Is dit nieuws? Dit bestaat al lang namelijk?

Bestond al lang inderdaad. Oud nieuws.

Volgens mij ligt dit genuanceerder. Deze week hebben ze het officieel bekend gemaakt. Vandaag is in onze omgeving deze nieuwe versie geïnstalleerd, omdat we al via de AD wat instellingen beheren.
24-08-2023, 11:00 door linuxpro
Dus voor bedrijven een versie lanceren die extra security toevoegd en wat AD funcionaliteit (of hoe je die LDAP authenticatie verder ook noemt). Niet echt wereldnieuws en eh, waarom op kantoor wel maar voor thuis niet extra securirty.... De meeste bots zijn gewone thuis pc's van argeloze windowsgebruikers...
24-08-2023, 11:49 door Anoniem
Geen security nieuws inderdaad. Ik denk dat er na alle negatieve aandacht voor dit platform een poging voor goed nieuws ondernomen moest worden.
25-08-2023, 10:31 door Anoniem
Ja want ze hebben al een reputatie dat ze goede software maken ...
28-08-2023, 04:13 door Anoniem
Edge weer iets om van te grillen. Jouw gegevens worden verhandeld met zogenaamde partners waarmee Microsoft aardig zijn zakken vult.
Er zijn andere en betere mogelijkheden om je privacy te behoeden voor deze vorm van criiminaliteit.
10-06-2024, 09:13 door sunnyg000 - Bijgewerkt: 10-06-2024, 09:16
De lancering van Edge for Business door Microsoft markeert een strategische stap om de beveiliging, privacy en beheermogelijkheden binnen organisaties te verbeteren. Deze versie belooft niet alleen een verbeterde productiviteit, maar geeft bedrijven ook uitgebreide controle over beleid en configuraties, een cruciaal aspect in ERP-software-integratie voor gestroomlijnde activiteiten. Door een naadloze overgang te bieden tussen werk- en persoonlijke profielen met verbeterde beveiligingsfuncties, wil Microsoft de cyberverdedigingsmechanismen van bedrijven versterken en tegelijkertijd een soepelere gebruikerservaring garanderen. Dit sluit goed aan bij de veranderende behoeften van ondernemingen die afhankelijk zijn van ERP-systemen voor efficiënte resourceplanning en -beheer. Meer informatie over ERP-software: https://www.impactfirst.co/id/erp/software-erp
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.