image

Apple opent inschrijvingen voor speciale iPhone voor beveiligingsonderzoek

donderdag 31 augustus 2023, 12:20 door Redactie, 0 reacties

Apple heeft de inschrijvingen geopend waarmee onderzoekers een speciaal gemaakte iPhone kunnen aanvragen voor het uitvoeren van beveiligingsonderzoek. Het gaat om een iPhone 14 Pro die volgens Apple speciaal is ontworpen voor het testen van de beveiliging, met tools en opties voor het uitschakelen van verschillende beveiligingsmechanismes. Iets dat niet zomaar bij normale iPhones kan. Het gaat dan bijvoorbeeld om het draaien van eigen firmware of uitvoeren van willekeurige code.

In 2019 startte Apple het Security Research Device Program (SRDP), Dat heeft volgens het techbedrijf tot de ontdekking van 130 'high impact, security-critical' kwetsbaarheden geleid. Meer dan honderd van de bugmeldingen werden door Apple beloond, waarbij sommige beloningen 500.000 dollar bedroegen. Apple laat een select aantal onderzoekers aan het SRDP deelnemen.

Deze onderzoekers krijgen de speciaal aangepaste iPhone twaalf maanden in bruikleen. In het geval er een kwetsbaarheid wordt gevonden moeten onderzoekers die zo snel mogelijk melden. Naast onderzoekers met een bewezen 'track record' op het gebied van beveiligingsonderzoek, stelt Apple ook een aantal iPhones beschikbaar voor onderwijzers aan universiteiten, die het willen gebruik als leermiddel om informaticastudenten bekend te maken met beveiligingsonderzoek. Geïnteresseerden kunnen zich tot 31 oktober aanmelden.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.