image

Maker 'slimme' kuisheidskooi lekt privégegevens van duizenden gebruikers

maandag 4 september 2023, 11:01 door Redactie, 5 reacties

Een bedrijf dat een 'slimme' kuisheidskooi maakt die via het internet is te bedienen heeft de privégegevens van duizenden gebruikers gelekt. Het gaat om e-mailadressen, plaintext wachtwoorden, adresgegevens, ip-adressen en in sommige gevallen ook gps-coördinaten, zo meldt TechCrunch. De fabrikant werd op 17 juni door een onderzoeker over het datalek ingelicht.

Verschillende kwetsbaarheden maken het mogelijk om toegang tot de gebruikersdatabase te krijgen, die de gegevens van meer dan tienduizend gebruikers bevat. Het probleem is nog altijd niet verholpen. Ook TechCrunch kreeg geen reactie van de fabrikant. De website heeft wel het Chinese Computer Emergency Response Team en de hostingprovider ingelicht. Daarnaast besloot de niet nader genoemde beveiligingsonderzoeker om op 23 augustus de website van de fabrikant te defacen, om zo gebruikers te waarschuwen. De melding werd door het bedrijf verwijderd, maar de problemen niet opgelost.

Naast de kwetsbaarheden die toegang tot de gebruikersdatabase geven, ontdekte de onderzoeker ook logbestanden met informatie van PayPal-betalingen van gebruikers. De kuisheidskooi gaat om de penis van de drager heen en is via een app op afstand te bedienen. Daarnaast geeft de app weer waar de drager zich bevindt. Aangezien de kwetsbaarheden nog altijd niet zijn opgelost wil TechCrunch de naam van de fabrikant niet openbaar maken.

Reacties (5)
04-09-2023, 11:38 door Anoniem
Och, public humiliation is een fetish die nogal samengaat met cock cage /cock control liefhebbers , dus geen echte ramp dit.
04-09-2023, 11:41 door Anoniem
Dan sta je als bedrijf wel voor lul.
Als gebruiker zou ik dit niet pikken.
04-09-2023, 14:21 door Anoniem
Waar blijven die kamervragen
04-09-2023, 14:38 door Anoniem
Door Anoniem: Dan sta je als bedrijf wel voor lul.
Als gebruiker zou ik dit niet pikken.
:'''-D Precies!
Ik zou echt nooit en te nimner persoonlijke data vastknopen aan een sekstoy tenzij die sekstoy een mooie vrouw betreft, en dan wel een echte uiteraard.
Soms praten ze teveel, (praatjes vullen geen gaatjes) en gebruiken zelfs je Netflix, maar ze kunnen aan de andere kant wel functioneren als een afwasmachine.
Helaas zit er een uitknop op die wordt geactiveerd zodra je dit soort dingen zegt, dan lopen ze zo het huis uit terug naar de fabrikant, dus wees gewaarschuwd, ze zijn heel delicaat.
04-09-2023, 16:47 door Anoniem
Door Anoniem: Och, public humiliation is een fetish die nogal samengaat met cock cage /cock control liefhebbers , dus geen echte ramp dit.

Ken je het concept van toe/instemming (consent). Het is helemaal prima wanneer men bewust iets openbaart, maar ik zou dit lek niet als geen echte ramp classificeren. Al helemaal niet gebaseerd op uw aanname.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.