Privacy - Wat niemand over je mag weten

Anoniem posten in Facebook groepen lukt niet meer.

12-09-2023, 15:38 door one4john, 16 reacties
Sinds kort ben ik niet meer in staat om in groepen op Facebook anoniem berichten te posten. Anderen kunnen in deze groepen nog wel anoniem berichten posten. In het verleden heb ik wel gewoon anoniem berichten kunnen posten. Het schuifbalkje met de keuze om anoniem te posten is bij mij in het geheel verdwenen. Weet iemand hier de oplossing voor.

Gebruik een android tablet.
Reacties (16)
12-09-2023, 18:02 door Anoniem
Of installeer de brax.me app.
12-09-2023, 20:48 door Anoniem
Helaas heb ik geen kant en klare oplossing aangezien Facebook uberhaubt niet anoniem is, maar u zou eventueel een alternatieve Facebook applicatie kunnen proberen, er zijn een hoop vrije en open bron applicaties beschikbaar zoals die op de F-Droid repository, deze hebben vaak wat meer opties qua privacy en minder/geen advertenties,deze apps hebben daarnaast veelal geen trackers. (Kijk bij "anti-features" daar staat hoogstwaarschijnlijk "afhankelijk van niet-vrije netwerkdiensten" dat is normaal aangezien de Facebook website inderdaad niet vrij is)
Onthoud wel dat alle applicaties, inclusief die van Facebook gewoon een wrapper zijn voor de Facebook website, ook is er een kans dat de alternatieve apps niet altijd even goed werken als er een verandereing door Facebook is gedaan die in deze apps nog niet is doorgevoerd.
Wel zijn de FOSS (Free and Open Source Software) applicaties transparant aangezien de broncode beschikbaar is.
12-09-2023, 20:49 door Anoniem
U kunt eventueel Mastodon proberen, een alternatieve social media.
En voor publieke berichten is Nostr een goede dienst. (Voor iedereen zichtbaar)
12-09-2023, 22:46 door Anoniem
Anoniem posten op Facebook is niet mogelijk en dat is op dat platform ook nooit mogelijk geweest.

https://www.eff.org/wp/behind-the-one-way-mirror
13-09-2023, 11:02 door Anoniem
Nu met de DSA geactiveerd moet eindgebruikers duidelijk gemaakt worden, dat alles dat ze bijvoorbeeld uitvoeren op een smartphone of ander device via een provider of via de cloud en zelfs via VPN ook te monitoren valt door EU, de eigen overheidsdiensten en vooral Big Tech. Zelfs via Torry.io zoekopdrachten luistert Google jou af.

Je jarenlang opgebouwde profieldata liggen voor het oprapen en niet alleen voor legitieme gebruikers (lees daarvoor ordinaire cybercriminaliteit en die dat ook doen, maar niet als cybercriminelen aangeduid wensen te worden).

En wat doen we ertegen?

Hier een beetje pruttelen, meehelpen aan het algemeen bewustzijn ervoor, de krachten die dit voorstaan ontmoedigen via open software oplossingen etc.

Zie destijds de inspanningen van een FRAVIA (R.I.P.), Stallman,
anonieme P2P-vormen, mesh-netwerken, vrije afkoppelnetten etc.

Maar net als met radio-distributie en bakkies destijds werd dit officieel flink tegengewerkt/ontmoedigd

Autoriteiten houden nooit van enige eigen richting (bij wet verboden) en men komt nog liever om 4 uur 's morgens bij dergelijke lieden de deur intrappen om alles te confiskeren na een tijd gemonitord te zijn.

Het liefst moet men maar 'opzitten en pootjes geven'.

Maar veel van de echte cybercriminelen wordt geen strobreed in de weg gelegd; dat dan weer wel.

luntrus
13-09-2023, 22:52 door one4john
Het gaat mij niet om de veiligheid, anonimiteit van Facebook of het gebruik van een ander programma. Gaat mij om het probleem dat bij mij de optie is verdwenen, en ik wil graag weten waarom en hoe ik dat weer kan terugzetten. Graag alleen op deze vragen een antwoord.
14-09-2023, 10:50 door Anoniem
Door one4john: Het gaat mij niet om de veiligheid, anonimiteit van Facebook of het gebruik van een ander programma. Gaat mij om het probleem dat bij mij de optie is verdwenen, en ik wil graag weten waarom en hoe ik dat weer kan terugzetten. Graag alleen op deze vragen een antwoord.
Wanneer het je niet om al die zaken gaat die je noemt, zaken die er hier toe doen aangezien dit een security gerichte site is, is het dan niet het handigst wanneer je deze voor jou ongewenste 'softwareupdate' aankaart bij de makers zelf, dus Meta?
15-09-2023, 15:48 door Anoniem
Door one4john: Sinds kort ben ik niet meer in staat om in groepen op Facebook anoniem berichten te posten. Anderen kunnen in deze groepen nog wel anoniem berichten posten. In het verleden heb ik wel gewoon anoniem berichten kunnen posten. Het schuifbalkje met de keuze om anoniem te posten is bij mij in het geheel verdwenen. Weet iemand hier de oplossing voor.

Gebruik een android tablet.

Vind het maar goed ook dat het (deels) niet kan. Ik zit ook in diverse groepen. En niet alleen ik, maar ook vele andere gebruikers vinden het zeer irritant als iemand anoniem wil zijn in zo'n groep. Why? Ben je ergens bang voor of zo? Wel van alles willen weten en vragen, van andere gebruikers reacties en antwoorden verwachten, maar zelf lekker anoniem achter je scherm van alles kunnen spuien....Laat je gewoon zien dan toch.

Weet dat FB groepsbeheerders kunnen uitzetten dat anonieme gebruikers berichten kunnen plaatsen, prima optie.
15-09-2023, 15:50 door Anoniem
Door Anoniem: Anoniem posten op Facebook is niet mogelijk en dat is op dat platform ook nooit mogelijk geweest.

https://www.eff.org/wp/behind-the-one-way-mirror

Jawel hoor, kan zeker wel, zie tot mijn grote ergernis vaker anonieme posts langskomen in diverse FB groepen.
15-09-2023, 19:12 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Anoniem posten op Facebook is niet mogelijk en dat is op dat platform ook nooit mogelijk geweest.

https://www.eff.org/wp/behind-the-one-way-mirror

Jawel hoor, kan zeker wel, zie tot mijn grote ergernis vaker anonieme posts langskomen in diverse FB groepen.
Anoniem tegenover jou kan kennelijk wel, maar reken er maar op dat ze absoluut niet anoniem zijn tegenover Facebook zelf. Facebook profileert, analyseert, verkoopt aan adverteerders en aan wie ze nog meer persoonsgegevens slijten, en degenen die voor jou anoniem zijn beseffen misschien zelf niet hoe vergaand ze doorgelicht worden en handelswaar zijn. Maak je geen illusies over Facebook, en ook niet over andere "social" media-bedrijven.
15-09-2023, 19:34 door Anoniem
Door one4john: Het gaat mij niet om de veiligheid, anonimiteit van Facebook of het gebruik van een ander programma. Gaat mij om het probleem dat bij mij de optie is verdwenen, en ik wil graag weten waarom en hoe ik dat weer kan terugzetten. Graag alleen op deze vragen een antwoord.
Als ik even zoek op "post anonymous facebook groups" kom ik op (grappig genoeg op Nederlandse versies van) help-pagina's uit die duidelijk maken dat anoniem posten voor iemand uitgeschakeld kan zijn. Als je beperkingen hebt schijn je een Support-inbox te hebben waar je aanvullende informatie zou kunnen vinden (ik zit zelf niet op Facebook dus ik kan niet in mijn eigen account zien hoe dat soort dingen in elkaar zitten).

Het zou erop kunnen duiden dat je community-richtlijnen van Facebook hebt geschonden. Of dat werkelijk zo is en hoe goed hun systemen dat (ongetwijfeld volautomatisch) beoordelen overzie ik natuurlijk niet.
01-10-2023, 11:40 door Anoniem
De reden dat men anoniem wilt posten is niet aan ons om hier een oordeel over te hebben. Een ieder kan zijn of haar persoonlijke redenen hiervoor hebben. Dat een beheerder het kan uitzetten voor groepen is de poster ook bekend. Ook is het hem of haar bekend dat het individueel uit gezet kan worden. Maar dat is niet de vraag gezien het voor de poster onmogelijk is om anoniem te posten. Ik heb inmiddels begrepen dat Facebook een update heeft doorgevoerd waardoor het inmiddels wel weer mogelijk is.
06-11-2023, 08:28 door Anoniem
Ik heb precies hetzelfde probleem maar dan met mijn telefoon. Waar ik eerder wel anoniem berichten kon plaatsen krijg ik de optie nu nergens meer te zien. Heb contact gehad met beheer van één groep en die heeft en dorp gestuurd waarop wel het anoniem " tekentje" te zien was.
06-11-2023, 11:57 door Anoniem
(nee, serieus?) anoniem posten op facebook? ik denk dat je meer kans hebt anoniem naar Cuba te vliegen dan iets anoniem te kunnen posten op Facebook.
Wat facebook met anoniem bedoelt is mij een compleet raadsel omdat ALLES wat IEDEREEN doet door hen gevolgt wordt als een STASI 2.0, zelfs mensen die niets met facebook hebben, geen account hebben of wse... Overal zijn snitches, ehm, tracking pixels, tracking cookies, sensoren enz... overal heb je mafkezen die voor de lol afluister apparatuur meenemen (foon met facebook, siri, android assistant, shazam, enz)... je kunt de grootste afluisterclub sinds watergate niet meer ontwijken door alle digi-sani-noobs en gullible sheep.

Ergens wel schattig, dat iemand anoniem en facebook in 1 zin kan zeggen zonder uit te proesten van het lachen..
Maar ook ontzettend naïef tegen het hersendode aan.
06-11-2023, 12:34 door Anoniem
Door Anoniem: Of installeer de brax.me app.

En dat doet
06-11-2023, 18:38 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Of installeer de brax.me app.

En dat doet
Vraagtekens onderdrukken
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.