image

Europese Commissie kan offline betalingen met digitale euro volledig stoppen

donderdag 14 september 2023, 14:39 door Redactie, 17 reacties

De Europese Commissie kan offline betalingen met de digitale euro in theorie volledig stoppen, zo heeft demissionair minister Kaag van Financiën laten weten (pdf). Brussel presenteerde eind juni een voorstel voor een digitale euro. De munt krijgt de status van wettig betaalmiddel, is online en offline te gebruiken en zal niet programmeerbaar zijn. De Europese Commissie claimt zelfs dat offline betalingen met de digitale euro een "soortgelijk privacyniveau" bieden als met contant geld het geval is.

In het gepresenteerde voorstel krijgt de Europese Commissie de bevoegdheid om uitvoeringshandelingen aan te nemen die beperkingen aan het offline gebruik van de digitale euro stellen. Deze handelingen moet Brussel eerst aan een comité bestaande uit vertegenwoordigers van de lidstaten voorleggen. Is een meerderheid van het comité voor, dan worden de uitvoeringshandelingen aangenomen. Met goedkeuring van de lidstaten kan Brussel in theorie overgaan tot het volledig stoppen van offline betalingen, legt Kaag uit.

"De verordening stelt wel dat de Commissie transactie-en aanhoudingslimieten in kan stellen om witwassen en terrorismefinanciering tegen te gaan, maar dat deze limieten niet onnodige restricties voor het gebruik van de offline digitale euro als betaalmiddel mogen vormen. Het kabinet zal zich inzetten voor een concrete en duidelijke afbakening van de bevoegdheid van de Commissie", laat de minister verder weten op vragen van de VVD.

Kaag stelt ook dat het kabinet zich zal inzetten voor een concrete en duidelijke afbakening van de bevoegdheid van de Commissie om de transactiehoogtes en transactie-aantallen voor het offline gebruik van de digitale euro te beperken. "Om zo de mogelijkheid tot het doen van anonieme betalingen te waarborgen. Tot de betreffende limiet moet de offline variant een volwaardige gebruikstoepassing met de hoogst mogelijke privacywaarborgen zijn."

Reacties (17)
14-09-2023, 14:46 door Anoniem
Met de huidige "gewone" Euro, die eigenlijk ook al digitaal is, kan ook al van alles geblokkeerd worden. Bv krijg je een erfenis, moet je van een witwasfiguur eerst aantonen dat je voorouder die niet crimineel verkregen heeft. Kinnesnne misschien van zo'n figuur die van zijn ambtenarensalaris geen huis kan kopen, en de ontvanger van de erfenis nu wel.
14-09-2023, 15:21 door Anoniem
Een digitale euro die overal gebruikt moet kunnen worden, online en offline. Maar dan wel met de allerlei restricties door de EC opgelegd.
Dat zal de acceptatiegraad goed doen. Want de EC boezemt zoveel vertouwen in.


Geef me dan maar simple analoog papier- en muntgeld, dat je zo nodig in een oude sok kan bewaren. En altijd overal bruikbaar is. (voorlopig).
Of bitcoins. Die zijn ook allemaal online verhandelbaar, zonder deze restricties.

Willen ze nu een munt uitbrengen, of een hinderns traject opzetten?
Als ik eerst moet uitzoeken of en wat ik er wel mee mag doen, dan gebruik ik wel iets anders.


Epic fail. Je als overheid in je eigen voet schieten.
Een doodgeboren digitale munt.
Het volgende chipknip debacle (in wording).
14-09-2023, 15:27 door Anoniem
Ja, in theorie kan alles. Maar betrouwbare instanties maken vooraf afspraken over wat in welke situatie het protocol is.
Daar wordt niet van afgeweken tenzij alle partijen instemmen met wijziging van de werkwijze. Zij die geen invloed hebben op het proces moeten zich zonder consequenties kunnen terugtrekken en hun deelname beëindigen.
14-09-2023, 15:47 door Anoniem
Restricties op offline transacties?
Klinkt mij als programmeerbaarheid.

En hoe wil je die offline transacties valideren dan?
Dat kan pas zodra mensen weer online gaan, dus hoe voorkom je dan vals geld?
14-09-2023, 15:53 door Anoniem
Straks kan de EU bepalen dat ik met mijn euro geen chips meer mag kopen als die te zout is verklaard?
Of als de meerderheid van Europa daar voor stemt?
14-09-2023, 18:12 door Anoniem
De overheid kan ook met cash betaling volledig stoppen. Ze kunnen gewoon aangeven dat bepaalde/alle biljetten niet meer geldig zijn. Ok, in theorie kan je er dan nog transacties mee uitvoeren maar in de praktijk zal niemand dat waardeloze geld nog willen aannemen.
14-09-2023, 18:16 door Anoniem
Door Anoniem: Straks kan de EU bepalen dat ik met mijn euro geen chips meer mag kopen als die te zout is verklaard?
Of als de meerderheid van Europa daar voor stemt?

Ik vermoed dat de meerderheid van Europa niet in staat is om de mogelijke gevolgen hiervan in te zien. Dat is dan als ze uberhaubt hier vanaf weten of vanaf willen weten.

Er zou een europees referendum moeten komen waarbij iedereen duidelijk geinformeerd wordt.
14-09-2023, 19:20 door Anoniem
Door Anoniem: Met de huidige "gewone" Euro, die eigenlijk ook al digitaal is, kan ook al van alles geblokkeerd worden. Bv krijg je een erfenis, moet je van een witwasfiguur eerst aantonen dat je voorouder die niet crimineel verkregen heeft.
Het klopt. Bij een verklaring van erfrecht moet je naar de notaris, en die controleert op verschillende manieren of er wordt "wit-gewassen" of dat je iets te maken hebt met "terroristen", zoals ik zelf heb meegemaakt. Ook als je aan crowd funding doet, word je op dezelfde manier nagetrokken. Ook wordt het ID telkens opgevraagd.

Dat je nooit een strafblad hebt gehad, nooit in de gevangenis hebt gezeten, nooit bent aangehouden, nooit met criminaliteit te maken hebt gehad, maakt voor de overheid helemaal niets uit. Die overheid beschouwt je als een potentiële crimineel die van top tot teen moet worden nagetrokken met de justitiële microscoop. Via de social media kunnen ze ook nog in je hoofd kijken om te zien of je niet lijdt aan vermeend "extreem rechts" gedachtegoed.

Maar zoals altijd is het niet de burger, maar de overheid die over de schreef gaat. Kijk maar eens hoe mensen zijn behandeld in de beruchte toeslagenaffaire!
14-09-2023, 19:55 door Anoniem
De Europese Commissie claimt zelfs dat offline betalingen met de digitale euro een "soortgelijk privacyniveau" bieden als met contant geld het geval is.
Dat kun je dus vergeten. Het hele doel is meer controle en meer inzicht. Niet burgers in hun waarde laten. En eh... 'soortgelijk'? Mag ik dat zelf bepalen? Zolang het op enige manier traceerbaar is, dan is het niet 'soortgelijk'.
En reken maar dat het traceerbaar is. Want zo werkt de EUSSR.
14-09-2023, 20:06 door Anoniem
Door Anoniem: Straks kan de EU bepalen dat ik met mijn euro geen chips meer mag kopen als die te zout is verklaard?
Of als de meerderheid van Europa daar voor stemt?

Niet een meerderheid van Europa, maar een paar gesjeesde ministers of EC leden met stokpaardjes of die hun oren laten hangen naar lobbygroepen.
15-09-2023, 07:22 door Anoniem
Ik vermoed dat de meerderheid van Europa niet in staat is om de mogelijke gevolgen hiervan in te zien. Dat is dan als ze uberhaubt hier vanaf weten of vanaf willen weten.

Er zou een europees referendum moeten komen waarbij iedereen duidelijk geinformeerd wordt.
Je vergeet de macht van de media en dan komt de digitale EU er en dan kunnen ze met recht zeggen dat
de meerderheid die digitale EU heeft gewild.
15-09-2023, 08:49 door Anoniem
De Europese Commissie kan offline betalingen met de digitale euro in theorie volledig stoppen
Hè, dat kunnen ze niet met mijn analoge fysieke Euro's, Da's nogal een verschil en het lijkt er toch wel op dat er dan iets geprogrammeerd moet worden om dat voor elkaar te krijgen.
....en zal niet programmeerbaar zijn.
Het is een digitale 'token' in een digitale omgeving, Hoe dan!?
De Europese Commissie claimt zelfs dat offline betalingen met de digitale euro een "soortgelijk privacyniveau" bieden als met contant geld het geval is.
Het is een digitale 'token' in een digitale omgeving, Hoe dan!? De unieke digitale euro zal zelf niet geprogrammeerd worden maar de processen erom heen (validatie,transport,status) wél en dat maakt het indirect programmeerbaar.
...bevoegdheid om uitvoeringshandelingen aan te nemen die beperkingen aan het offline gebruik van de digitale euro stellen.
Nog geen 3 zinnen voor deze opperde Kaag nog blablanietprogrammeerbaar en met deze 'bevoegdheid' wordt -zoals ik al vermeldde in het vorige punt- een process voor deze nietfysieke-nietechtanoniem€uro wel degelijk indirect geprogrammeerd waarbij de status beperkt kan worden , ofwel uitgeefbaar of bevroren; niet alleen voor één van die non-€uro's , maar ze hebben de macht om al die non-€uro's lam te leggen zodat niemand ze meer kan uitgeven..., Yep dat maakt het zekers NOT 'soortgelijk' aan de fysieke analoge Euro (en waarborgt niets met zo'n macht over MIJN non€uro's).
...transactie-en aanhoudingslimieten in kan stellen om witwassen en terrorismefinanciering tegen te gaan, maar dat deze limieten niet onnodige restricties voor het gebruik van de offline digitale euro als betaalmiddel mogen vormen
Yep, weer dat programeerbaar-punt, dus niet de non€uro zelf , maar het proces erom die er limieten omheen PROGRAMMEERT hoeveel je d'r in één keer van mag uitgeven danwel opeens foetsie zijn, geconfisceerd, afgenomen want blijkbaar doe je er KP of boemboem mee. Probeer dat maar 's te handhaven op het limiet die op de analoge euro is geplaatst, als ik iets van iemand voor €10.000- wil overnemen is er niemand die mij controleert, er kan niet op gehandhaafd worden, bij de Non-€uro zit het ingebakken, uhh eromheen geprogrammeerd dat het simpelweg niet mogelijk is.
Kaag stelt ook dat het kabinet zich zal inzetten....
Dit 'de-missionaire' kabinet dat nog tot 22 Nov z'n non-politiek kan uitvoeren heeft heleaal niets in te zetten wat het volgende missionaire kabinet gaat doen!
....transactiehoogtes en transactie-aantallen voor het offline gebruik van de digitale euro te beperken.
Yep,( nogmaals,) en da's niet een vorm van programmeerbaarheid?
"Om zo de mogelijkheid tot het doen van anonieme betalingen te waarborgen.
Is niet anoniem, digitaal laat altijd een spoor achter.
Tot de betreffende limiet moet de offline variant een volwaardige gebruikstoepassing met de hoogst mogelijke privacywaarborgen zijn."
'Geprogrammeerde limiet' (fixed that for you)
'volwaardige gebruikstoepassing' die wij bepalen wanneer dat wel /niet wenselijk is
'met de hoogst mogelijke privacywaarborgen zijn.' Hou je zooi voor de gek, het stinkt hier naar poep, douw het maar weer terug in je eigen mond, want u met de gehele EC praat mijns Inziens poep.
15-09-2023, 10:42 door Anoniem
Huh, de CDBC en de programeerbaarheid ervan, was toch een complottheorie en fake nieuws volgens de media en politiek? Hebben alle complotdenkers toch weer gelijk, kon ook niet anders want het heeft al die tijd gewoon op de website van de EU gestaan. De media en politiek moeten snel nieuwe 'complotten' bedenken want alles wat er tot nu toe ´bedacht was' is zo goed als uitgekomen/waarheid gebleken. Ondertussen is er al wel een wet aangenomen om complotten en fakenieuws te bestrijden. Kunnen we nu Kaag dan ook aanklagen wegens fakenieuws?
Met de CDBC gaat de natte droom van de controle fascisten in en buiten de EU werkelijkheid worden, mits wij, het volk, dat hen toestaan uiteraard. Het zal uiteraard worden gebracht als iets dat heel goed is voor het volk maar in werkelijkheid is alles wat de EU brengt dat goed voor het volk zou zijn juist slecht voor het volk en daarom moet de EU verbannen worden.
Een Nexit lijkt me de meest logische stap ervoor opm de eigen autonomie weer terug te pakken. Toen we nog onderdeel waren van de EER hadden we dit gedoe helemaal niet en liep onze economie als een tierelier en hadden we geen last van polarisatie. Stem dus FVD nu het nog kan.
15-09-2023, 16:23 door Anoniem
Aan dit circus, waar niemand om gevraagd heeft, worden kapitalen uitgegeven die onze kinderen bij elkaar moeten verdienen.
15-09-2023, 17:35 door Anoniem
Door Anoniem: De overheid kan ook met cash betaling volledig stoppen. Ze kunnen gewoon aangeven dat bepaalde/alle biljetten niet meer geldig zijn. Ok, in theorie kan je er dan nog transacties mee uitvoeren maar in de praktijk zal niemand dat waardeloze geld nog willen aannemen.

Behalve de "onder"wereld. Genoeg mensen in tijd van nood niet onder het bewind van een overheid willen leven en dus hun eigen manier van leven onderzoekt.
17-09-2023, 23:43 door Anoniem
De Europese Commissie claimt zelfs dat offline betalingen met de digitale euro een "soortgelijk privacyniveau" bieden als met contant geld het geval is.
Het is een digitale 'token' in een digitale omgeving, Hoe dan!? De unieke digitale euro zal zelf niet geprogrammeerd worden maar de processen erom heen (validatie,transport,status) wél en dat maakt het indirect programmeerbaar.
Dat kan natuurlijk met de papieren euro's ook, daar staat immers een nummer op, en dat is machine-readable (zou makkelijker zijn met een b.v een qe-code, maar de gedrukte nummers op een vaste plek op het billet met hoog contrast, is dat ook te doen). Dus ook papieren euros zijn al te traceren, als men dat wil. Denk aan inname in winkels, geldautomaten bij uitgave. Ook wanneer de winkel het bij de bank inlevert. Er zitten zo wat gaten in de keten, maar er zijn vast patronen uit te halen die tot een beperkt aantal mensen zijn te herleiden.
18-09-2023, 11:34 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: De overheid kan ook met cash betaling volledig stoppen. Ze kunnen gewoon aangeven dat bepaalde/alle biljetten niet meer geldig zijn. Ok, in theorie kan je er dan nog transacties mee uitvoeren maar in de praktijk zal niemand dat waardeloze geld nog willen aannemen.

Behalve de "onder"wereld. Genoeg mensen in tijd van nood niet onder het bewind van een overheid willen leven en dus hun eigen manier van leven onderzoekt.
Dan zet je jezelf buiten de maatschappij als de valuta die jij gebruikt niet algemeen wordt geaccepteerd dan ben je financieel buitengesloten ook als crimineel.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.