image

Google voorziet Chromebooks voortaan tien jaar van beveiligingsupdates

vrijdag 15 september 2023, 13:22 door Redactie, 3 reacties

Google zal Chromebooks voortaan tien jaar lang van beveiligingsupdates voorzien en dit zal ook voor eerder uitgebrachte modellen gaan gelden. Vanaf volgend jaar zullen alle Chromebooks die vanaf 2021 zijn uitgebracht automatisch tien jaar lang updates blijven ontvangen. Voor Chromebooks die voor 2021 zijn uitgekomen hebben gebruikers en beheerders ook de optie om tien jaar aan updates te ontvangen, maar dit moet via een opt-in worden geregeld. Eerder ontvingen de apparaten nog acht jaar lang patches.

Afgelopen juli vroegen Amerikaanse onderwijsinstellingen, docenten, ouders en milieuorganisaties via een open brief aan Google om Chromebooks langer te blijven ondersteunen. Veel van de Chromebooks waar scholen mee werken bereiken de Automatic Update Expiration datum, of hebben die al bereikt, en zullen dan geen beveiligingsupdates, fixes en technische ondersteuning meer ontvangen. Volgens de briefschrijvers zorgt dit voor onnodige verspilling en vervuiling en lopen gebruikers door het ontbreken van patches risico.

Reacties (3)
16-09-2023, 13:31 door Anoniem
Super. Het aandeel chromebooks in US is volgens statcounter 6,4%. Dat zal nu verder gaan stijgen. Ik zag trouwens dat het windows aandeel momenteel 59,16% is. Dat is wel eens anders geweest. Jammer dat men geen onderscheid kan maken tussen consument en bedrijfsleven. https://gs.statcounter.com/os-market-share/desktop/united-states-of-america
17-09-2023, 18:23 door Anoniem
Nu nog de smartphones met android daar op .
18-09-2023, 16:40 door Anoniem
De Nederlandse FairPhone 5, die deze week is gelanceerd, belooft 8 jaar updates.
Dit betekent zeker 5 Android-versies, plus beveiligingsupdates tot 2031.
FairPhone hoopt dit nog te verlengen tot 2033, tien jaar dus.

Marc.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.