/dev/null - Overig

Marktplaats-berichten niet zichtbaar

19-09-2023, 23:46 door Anoniem, 8 reacties
Sinds kort kan ik na (succesvol) inloggen bij Marktplaats, mijn berichten niet meer zien.
Na uitzetten van zowel uBlock-Origin + NoScript, worden de berichten wel zichtbaar.
Als ik een van beide weer aktief maak (+ herladen van de Marktplaats-site), zijn de berichten weer onzichtbaar.

Zijn er meer mensen met dit probleem?
En heeft iemand een goed advies (internetten zonder uBlock-Origin lijkt mij een hoofdzonde, wel of geen NoScript valt over te twijfelen).
Reacties (8)
20-09-2023, 10:44 door Anoniem
Tja dat heb je met al dat soort plugins. Soms werkt de site niet meer. Soms omdat de sitebouwer slim is en daarmee dit soort plugins wil ontmoedigen, soms omdat de plugin niet helemaal OK is en verkeerd reageert op dingen die hij helemaal niet moet blocken, soms gewoon door dom toeval.

Voorbeeld van dom toeval: de krant Algemeen Dagblad gebruikte nogal eens de directory /ad/ in hun site. Ligt voor de hand.
Maar simpele adblockers haalden dat dan weg en dan deed de hele site raar.
Nu ik er nog eens op kijk zie ik dat ze dit hebben weggehaald.
20-09-2023, 11:26 door Anoniem
Ik heb dat al een paar dagen, niks is veranderd, het andere kan ik gewoon lezen/ bekijken behalve mijn berichten ze komen wel binnen maar op het blad staat gewoon "even geduld 'en er gebeurd dan niks. Komen dus binnen via mijn e-mail maar kan nergens op reageren.
20-09-2023, 13:19 door Anoniem
Hier TS

Ik heb uBO wel alles aangevinkt en NS op maximale veiligheid.

Getuige Anoniem 11.26, ben ik toch niet de enige.

MARKTPLAATS: doe er wat aan. Het probleem is sinds afgelopen weekend, dus draai die verandering terug.
20-09-2023, 13:36 door Anoniem
Je zult moeten controleren welke elementen door uBlock Origin al worden weggefilterd.

Beste is export maken van je regels dan nieuwe sessie starten en enkel Marktplaats handmatig filteren.
Dan gooi je die resultaten in je huidige export als het werkt en kijkt naar conflicterende regels zoals duplicaten en mogelijk meer global gerichte regels.

Als opgelost dan is great als niet werkt zul je het andesom moeten doen. Nieuwe sessie en block regels 1 voor 1 importeren die je denkt invloed hebben in de schone sessie.

Dan herhaal je hetzelfde met noscript en bij beide onafhankelijk werkend ga je over naar het combineren van de twee plugin resultaten.

Ik heb geen kant en klare handleiding voor je ik heb hetzelfde gehad met youtube content toen ze shorts toevoegde en bij het blokkeren daarvan zat er een element in die ze hergebruikte voor de reguliere content wat in combinatie met Scriptsafe problemen gaf. Ben ik ook een halve dag bezig mee geweest voor debuggen. Prijs die je tegenwoordig betaald voor afleiding loos en veiliger internettten helaas.
20-09-2023, 14:23 door Anoniem
Had hier ook dit probleem. Is nu net weer verholpen. Ik zie de berichten weer met Ublock origin AAN.
20-09-2023, 16:51 door Anoniem
Hier TS

Kan inderdaad weer berichten zien bij mijn diverse browsers met uBO en NS aktief. Hopelijk komen nu ook verzonden berichten door bij de geadresseerde.

Het probleem was wel een enorme time-waister, omdat ik dacht dat er bij mijn PC iets fout ging. Maar ja, geen problemen is ook maar saai (mits er wel een oplossing mogelijk blijkt).
20-09-2023, 17:14 door Anoniem
Amateur developers bij marktplaats, site is behoorlijk slecht.
21-09-2023, 01:38 door Anoniem
Als er ergens een keer iets niet helemaal goed gaat met een filter is dat vaak snel weer opgelost. Althans binnen één dag, is mijn ervaring. Het komt niet vaak voor en vind het exceptioneel hoe filters bijgehouden worden, voor een beter internet.
Heb dus geduld.

Het automatisch updaten van uBO kun je beter uitschakelen. Foutjes vallen dan minder op en voorkomt onnodige belasting van servers.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.