image

Amsterdams gemeenteraadslid wil chatapp Telegram verbieden

woensdag 20 september 2023, 14:49 door Redactie, 21 reacties

Het Amsterdamse gemeenteraadslid Fatihya Abdi van de PvdA wil dat chatapp Telegram wordt verboden. Aanleiding is het gebruik van Telegram door personen die achter de explosies in de hoofdstad zouden zitten, zo stelde Abdi tegenover NPO Radio 1. Telegram wordt volgens het gemeenteraadslid gebruikt voor het ronselen van jongeren om explosieven te plaatsen. Daarnaast zou er via Telegram in illegaal vuurwerk worden gehandeld, dat voor de explosieven wordt gebruikt. "Ook hierbij speelt Telegram een faciliterende rol."

Abdi wijst onder andere naar Brazilië waar Telegram een aantal dagen werd verboden. Door een tijdelijk verbod zou de chatapp onder druk moeten worden gezet om met de autoriteiten mee te werken, aangezien het platform nu zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid niet neemt en zich niet houdt aan de wet, ging het gemeenteraadslid verder.

Hoogleraar recht en de informatiemaatschappij Gerrit-Jan Zwenne noemt een verbod van Telegram een grote aantasting van de vrijheid om te communiceren. "De nationale wetgever kan dat niet zonder meer doen en zal moeten beargumenteren waarom een verbod noodzakelijk is in onze democratische samenleving. Dat is een hoge drempel”, aldus Zwenne tegenover Trouw. Daarnaast is het volgens de hoogleraar de vraag wat een Telegramverbod oplost, aangezien er allerlei andere chatapps zijn waar gebruikers naar kunnen overstappen.

Reacties (21)
20-09-2023, 15:16 door Anoniem
Ik heb weleens vernomen dat er criminelen zijn die weleens gebruik hebben gemaakt van iphones.
Kunnen we Iphones ook verbieden?
Het niveau, echt wow! Ik wist dat de Amsterdamse politiek lage standaarden had maar het kan slechter dus.
20-09-2023, 15:17 door Anoniem
Ik zou ook het wegen- en het elektriciteitsnet dan ook maar verbieden, die spelen immers ook een grote faciliterende rol.
20-09-2023, 15:19 door Anoniem
Grappig.. onze vlag is ook rood-wit-blauw. Alleen in een andere volgorde.
20-09-2023, 15:56 door Anoniem
Het gevolg van zo'n verbod is dat de criminelen naar een andere "app" gaan die helemáál niet meer te controleren valt. Resultaat: Nog moeilijker te handhaven.
20-09-2023, 16:19 door Reinder
Al die gezagsgetrouwe voorbeeldige burgers die op Telegram willen praten over het plaatsen van explosieven gaan vast stoppen met het plaatsen van explosieven omdat daarover praten op Telegram verboden is. Ik vind het een uitstekend plan, what could possibly go wrong.
20-09-2023, 16:27 door Anoniem
Door Reinder: Al die gezagsgetrouwe voorbeeldige burgers die op Telegram willen praten over het plaatsen van explosieven gaan vast stoppen met het plaatsen van explosieven omdat daarover praten op Telegram verboden is. Ik vind het een uitstekend plan, what could possibly go wrong.
Ja goed idee niet? Als we ze nou ook nog even overtuigen over te gaan naar X dan zijn we ook daar meteen van af van het domme gezwets van hersenloze politici en de rest. Daarna nog effe langs Facebook, Whatsapp, Reddit en de wereld is ineens een stuk minder dom althans van wat we zien op internet als we surfen ;)

Vroeger had je dorspgekken tegenwoordig heten ze social media posters.
20-09-2023, 16:34 door Anoniem
Criminelen gebruiken het meest de US$, ik denk dat we die ook maar eens moeten verbieden.
20-09-2023, 16:35 door Anoniem
Criminelen wonen wel eens in Amsterdam, kunnen we Amsterdam ook verbieden?

- Jan R.
20-09-2023, 17:13 door Anoniem
En waarom signal niet verbieden?
20-09-2023, 18:58 door Anoniem
Criminelen gebruiken ook altijd zuurstof. Verbied zuurstof.
20-09-2023, 19:06 door Anoniem
Die "bommenleggers" rijden vaak op scooters of fatbikes, die dan ook maar verbieden?

Dat gemeente raadslid is een beetje dom...
20-09-2023, 19:12 door Anoniem
Kunnen wij die mensen die van alles willen verbieden niet verbieden!?
20-09-2023, 20:11 door Anoniem
Heel veel telegram gebruikers zouden graag willen dat de PvdA verboden wordt.
De PVDA zit achter eindeloos nivelleren. De PvdA heeft ons gas voor een appel en een ei verkocht. Dankzij de PvdA is arbeid in NL onbetaalbaar geworden. De schade lijkt me veel groter dan een paar explosies in Amsterdam.

Helaas, we zullen de partij moeten tolereren. Wegstemmen kan wel.
20-09-2023, 20:25 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb weleens vernomen dat er criminelen zijn die weleens gebruik hebben gemaakt van iphones.
Kunnen we Iphones ook verbieden?
Het niveau, echt wow! Ik wist dat de Amsterdamse politiek lage standaarden had maar het kan slechter dus.
Veel erger...vele malen erger!
Criminelen gebruiken ook auto's en gebouwen om in te wonen! Zou meteen verboden moeten worden!
21-09-2023, 07:47 door Anoniem
De Nederlandse politiek denkt als volgt.

* Stoeptegels van viadukten gooien in verboden
* Toch wordt er zo nu en dan stoeptegens van een viadukt gegooid
* Dus gaan we het verkopen en bezitten van stoeptegels verbieden

En daarna zijn ze verbaast dat er nog steeds stoeptegels v/d viadukten worden gegooid
21-09-2023, 08:03 door Anoniem
Door Anoniem: En waarom signal niet verbieden?
Omdat veel politici Signal gebruiken.
21-09-2023, 09:12 door Anoniem
Ze houden eens moeten weten, weetje wel hoeveel drugs er word aangeboden op whatsapp?

Verbieden die handel!
21-09-2023, 09:17 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: En waarom signal niet verbieden?
Omdat veel politici Signal gebruiken.
Want daar schijn je geen bulk export in te hebben, dus kan je niet aan de archiefwet voldoen (https://www.security.nl/posting/810509/Ministers+moeten+mogelijk+stoppen+met+Signal+als+bulk-archivering+niet+kan), en komt het ook via een WOO-verzoek dus ook nooit naar buiten dat je een schimmig dealtje hebt gesloten voor Mondkapjes. (zijn die Miljoenen al terug betaald?)

Beperkingen zijn voor het plebs!
21-09-2023, 09:33 door Anoniem
Door Anoniem: Kunnen wij die mensen die van alles willen verbieden niet verbieden!?

Spijker op de kop!
Verbieden is de grote hobby van veel mensen, de verborgen grote trend.
Ze zouden 't liefst alles verbieden dat ze even niet uitkomt, niet begrijpen of waar ze misschien wel last van zouden kunnen hebben en anders gewoon omdat 't kan.

Veel efficienter zou zijn om bij voorbaat alles te verbieden en om met een whitelist te werken van dingen die wel mogen!
21-09-2023, 11:18 door Anoniem
Ik zou willen voorstellen dat je een IQ van minstens 3 moet hebben om iets op internet te mogen plaatsen, ,dan hadden we deze discussie niet gehad.
21-09-2023, 13:58 door Anoniem
Gaan we messen nu ook verbieden dan want die hebben ook vaak een hoofdrol bij criminaliteit. Het mes is dan de genadeklap als men dit misbruikt. Alle messen dus uit de winkels halen, vandaag nog! Dus ook al die veiligheidsmessen hé want ja 9/11 2001 mag nooit meer opnieuw gebeuren.

Software zijn tools en tools net als messen kun je niet verbieden, en laat duidelijk zijn dat chat apps buiten geautomatiseerde controle wat ook gelimiteerd is in verband met PRIVACY dat ze niet alles kunnen controleren en/of monitoren wil dit niet zeggen dat ze criminelen faciliteren en een platform bieden.. Desalniettemin de internetgiganten strenge controles op hun beleid en de software markt, waar ieder bedrijf of ontwikkelaar aan moet voldoen. Dat Telegram criminelen zou faciliteren is een fabel, als dat zo zou zijn geweest was deze al lang uit de App store(s) verwijderd zijn van o.a alle big tech giants zoals Google, Amazon, Apple, Microsoft, Meta enzovoorts.

Helaas is er altijd een kleine groep mensen in de maatschappij die het voor de rest moet verpesten. Laat ik duidelijk zijn over mijn mening. Ik ben ook tegen criminaliteit. Maar het is geen reden om alle privacy van tafel af te vegen.

Ik zou willen voorstellen dat je een IQ van minstens 3 moet hebben om iets op internet te mogen plaatsen, ,dan hadden we deze discussie niet gehad.
Helaas moeten we bekennen dat dit wel tegenwoordig de norm is geworden.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.