image

Gfk: Netflix heeft minder bezoeken door aanpak wachtwoord delen

donderdag 21 september 2023, 12:22 door Redactie, 8 reacties

De aanpak van het wachtwoord delen door Netflix heeft voor minder bezoeken onder delende kijkers gezorgd, zo laat marktvorser Gfk weten. Afgelopen mei stuurde de videostreamingdienst berichten naar Nederlandse gebruikers dat ze extra moeten betalen als ze hun account delen. Volgens Gfk heeft de invoering van deze controle ervoor gezorgd dat personen die de inloggegevens van iemand anders gebruiken Netflix in augustus veertig procent minder vaak bezochten dan in dezelfde maand in 2021.

Personen met een eigen of gedeeld abonnement komen juist vaker op Netflix dan voorheen. Netflix blijft de grootste videostreamingdienst in Nederland, maar verliest zo’n negen procent aandeel in online bezoeken ten opzichte van 2021, aldus Gfk. "Na jaren van duidelijke dominantie is het aandeel online bezoeken van Netflix in augustus 2023 gedaald tot onder de vijftig procent." Vorige maand meldde Disney dat het ook het delen van wachtwoorden onder gebruikers van de eigen streamingdienst gaat aanpakken.

Reacties (8)
21-09-2023, 12:50 door Anoniem
Netflix is ook gewoon aan het afnemen door het verslechteren van het aanbod...
Ze hebben gewoon heel veel harlequin-kwaliteit filmpjes, en heel veel series en films die CTRL-C/CTRL-V van andere films zijn.

Na dezeflde B acteur in 5 verschillende rollen te hebben gezien is de grap er wel af als in de eerste flic deze acteur/actrice al door de mand viel..

Verder is er heel veel amerikaanse saus over het beelmateriaal gegooid waardoor mensen die nog echte smaak hebben niet deze 'no-perticular-taste'-saus niet kunnen consumeren.

Ook de nationale meuk is verre van smakelijk... Het lijkt wel of ze alle acteurs en actrices die op nationaal niveau niet meer mochten meedoen vanwege gebrek aan kwaliteit bij Netflix mochten gaan werken...

Dito voor de internationale 'nationale' meuk... spaans materiaal is voorspelbaar en traag, koreaans is luid en je moet je ADHD medicatie verdubbelen voor je gezondheid of het is ontzettend kinderachtig EN adhd verhogend...

Na de vakantie zeg ik netflix op... zit nu nog even te kijken op Viaplay tot de F1 afgelopen is, tenzij er nog wat nordic-noir bij komt en disney kijk ik alleen nog voor de pixars en national geographic (o.a. cesar milan) en dan gaat die ook opgezegd worden..
Viaplay was het ook alleen maar geworden omdat F1 geen enkele creditcard van me accepteerde (en ik heb er genoeg), vreemd want WRC accepteerde het wel.

Amazon zit nog veilig vanwege de verzending met prime, maar voor die 4 afleveringen per jaar van clarkson en zijn bende hoef ik het ook niet te doen.

Spotify had ik in de ban gedaan omdat ze in zee gingen met die oplichters die nu van engeland naar de VS verhuisd zijn en ik ga geen cent betalen voor 'they-should-game-of-thrones-her' muts en HBO had ik al in de ban gedaan vanwege de prijsverhoging terwijl ik 2 jaar lang 50% korting zou krijgen.

misschien toch weer terug gaan naar usenet...
21-09-2023, 13:05 door Anoniem
Ja, ja eerst promoten en dan verbieden.
21-09-2023, 13:06 door Power2All
Heb dat al lang opgelost.
Netflix gaat dit echt niet tegenhouden, hoe moeilijk ze het ook proberen te maken.
Je moet eens per maand met je eigen netwerk inloggen op je account, de rest houden ze niet tegen, is makkelijk een reden te verzinnen waarom ze een andere IP zien connecten.
21-09-2023, 13:38 door Anoniem
Was eerst wel content met NF - Toen verdwenen de shows die ik leuk vond (vooral wat alternatievere). TOen ging de prijs omhoog. Toen werd er opgetreden tegen account'deling' en toen heb ik opgezegd. Lekker gewoon je eigen films en series in beheer tegen betere kwaliteit ook nog.
21-09-2023, 13:54 door Anoniem
De helft minder bezoeken. Dus heel wat minder data dat ze moeten verwerken.
Denk ik correct als ik daarvan afleid dat Netflix met minder kosten zit dankzij deze maatregel?
Zoja: Hoe is dit slecht nieuws voor Netflix?
21-09-2023, 21:40 door Anoniem
Door Anoniem: De helft minder bezoeken. Dus heel wat minder data dat ze moeten verwerken.
Denk ik correct als ik daarvan afleid dat Netflix met minder kosten zit dankzij deze maatregel?
Zoja: Hoe is dit slecht nieuws voor Netflix?
Helft minder bezoekers geeft aan dat de bezoekers nauwelijks of niet meer geïnteresseerd zijn in Netflix. Die zeggen op kortere termijn hun abonnement op.
22-09-2023, 08:20 door Anoniem
Had al het duurste zodat je met drie schermen tegelijk kon kijken en daar kwam nu nog eens vier Euro per gebruiker bij. Heb mn Abbo gelijk naar de basis gezet. Ben nog wel gebruiker, maar ze verdienen niet "meer" aan mij. Andere leden zijn gestopt met Netflix. Nemen dat ook mee in het onderzoek?
22-09-2023, 16:42 door Anoniem
Dan de DVDtjes maar weer uit de kast pakken.
Die kosten na eenmalige aanschaf niets meer.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.