image

Stad VS maakt door ceo-fraude 1,2 miljoen dollar over naar criminelen

dinsdag 26 september 2023, 12:16 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse stad Fort Lauderdale is slachtoffer geworden van een variant van ceo-fraude, waarbij 1,2 miljoen dollar naar de rekening van criminelen werd overgemaakt. Onlangs overkwam dit ook de gemeente Alkmaar, die voor 236.000 euro werd opgelicht. De crediteurenadministratie van de Amerikaanse stad in de staat Florida ontving een factuur van iemand die zich voordeed als een bouwbedrijf dat aan een nieuw politiebureau voor de stad werkt, meldt CNN.

Volgens de autoriteiten beschikten de oplichters over het nodige papierwerk, waardoor het frauduleuze betaalverzoek niet door de gemeentemedewerkers werd opgemerkt. "De crediteurenadministratie controleerde de namen en die kwamen overeen met de bedrijfsgegevens", zegt stadsbestuurder Greg Chavarria. Het bouwbedrijf laat in een verklaring weten dat de oplichters gebruikmaakten van informatie die eenvoudig via een online zoekopdracht was te vinden.

Eerder dit jaar meldde de FBI dat criminelen afgelopen jaren door middel van ceo-fraude en afgeleide varianten 50 miljard dollar hebben gestolen. Daarmee staat het wat betreft financiële schade ver boven andere vormen van cybercrime zoals ransomware en phishing.

Reacties (2)
26-09-2023, 15:13 door Anoniem
"De crediteurenadministratie controleerde de namen en die kwamen overeen met de bedrijfsgegevens", zegt stadsbestuurder Greg Chavarria. Het bouwbedrijf laat in een verklaring weten dat de oplichters gebruikmaakten van informatie die eenvoudig via een online zoekopdracht was te vinden.

... .... ... ... ...

Ik geeft het op. Ik stop er mee.

Met zulk soort helden kun je geen oorlog winnen.
Schaf het hele internet en papieren post maar af.iedereen voortaan persoonlijk aan het balie verschijnen met alle papierkraam. In 3-voud. Met parafen en handtekeningen van alle betrokken leidjnggevenden en projectmanangers. Die hoofdelijk verantwoordelijk gemaakt worden voor verkeerde uitbetalingen.

Dat lijkt nog de enige manier te zijn om dit soort fraude tegen te gaan.
26-09-2023, 16:41 door Anoniem
50 miljard dollar.
Die lui zijn niet dom.
Maken slim gebruik van de mogelijkheden.
Als je nu nog niet ziet dat het oorlog is dan verdien je niet beter.
Eigen schuld, dikke bult.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.