image

Brits bedrijf mede wegens ransomware failliet, 730 medewerkers op straat

woensdag 27 september 2023, 09:46 door Redactie, 6 reacties

Het Britse logistieke bedrijf KNP heeft mede wegens een ransomware-aanval faillissement aangevraagd, waardoor 730 medewerkers hun baan verliezen. De aanval vond eerder dit jaar plaats en zorgde voor een grote verstoring van belangrijke systemen, processen en financiële informatie. "Hoewel KNP één van de grootste particuliere logistieke groepen is, werd het eerder dit jaar slachtoffer van een ransomware-aanval", zegt aangewezen bewindvoerder Rajnesh Mittal.

Volgens Mittal kan het bedrijf niet verder gaan vanwege de 'uitdagende marktomstandigheden' en het niet kunnen veiligstellen van voldoende investeringen als gevolg van de ransomware-aanval. "We zullen alle medewerkers in deze lastige tijd ondersteunen." KNP Logistics group was het moederbedrijf van de 158 jaar oude vervoerder Knights of Old. Het bedrijf had vorig jaar nog een omzet van omgerekend 115 miljoen euro.

Reacties (6)
27-09-2023, 10:42 door Anoniem
logistieke bedrijven hebben niet zoveel aan omzet... dat kan heel hoog zijn vanwege operationele kosten, (personeel, brandstof , voertuigen) maar toch niets opleveren.. een zetje en misschien jarenlange mismanagement, de brexit enz en dan gaat het snel.
27-09-2023, 11:15 door Anoniem
erg jammer en kwalijk dat een aanval leid tot het faillissement van een lang bestaand bedrijf. de diepe zakken waar de aanvallers uit putten worden gevuld met de winsten uit de aanvallen. Aan de ene kant kan je afvragen in hoeverre heb je er als bedrijf er alles aan gedaan om de impact te verkleinen. Aan de andere kant is het een duivelse uitwerking van de digitale wereld. Voor de mensen die hierdoor geraakt worden is het gewoon heel zuur.
27-09-2023, 14:00 door Anoniem
Hopelijk een voorbeeld voor bedrijven dat ze voldoende moeten investeren in de beveiliging van hun informatie!

CEO: Good security is expensive!
CISO: Have you ever tried bad security?
ex-CEO: Yes, I have
27-09-2023, 19:22 door Anoniem
Het schijnt dat je je land (en de andere landen van de EU) kunt aanklagen als ze niet genoeg hun best doen voor een onderwerp wat je aan het hart gaat.
Dus als dit een keer in een EU land gebeurt is dat misschien een oplossing. De landen aanklagen dat ze niet genoeg cybercriminelen oppakken.
27-09-2023, 22:21 door Anoniem
Beter alle burgers CSS-en en de veroorzakers van de grote cybermisdaad en -schade grotendeels laten begaan.

Wanneer gaat de wal het schip keren? De ransomware klotst tegen de plinten (printen) op.

Ransomware bij ons sinds 2015 en nog niets substantieels tegen gedaan.

Digitale zelfbescherming opleggen. AI inzetten ter handhaving van juist dit.

Maar als staats-actoren het nodig hebben voor het kapitaal ten behoeve van hun 'zwarte projekten', ja wat dan?

We zitten al volop in de digi-apocalyps, beste mensen, en dat gaat duren tot 2030, lijkt het.
01-10-2023, 21:45 door Anoniem
Ik schrok even, ik dacht dat er KPN i.p.v. KNP stond.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.