image

Duitse hotelketen Motel One slachtoffer van ransomware-aanval

woensdag 4 oktober 2023, 12:41 door Redactie, 1 reacties

De Duitse hotelketen Motel One is slachtoffer geworden van een ransomware-aanval waarbij klant- en creditcardgegevens zijn buitgemaakt. De aanvallers en hotelketen geven elk echter een andere lezing over de impact. Volgens de hotelketen wisten de aanvallers toegang tot interne systemen te krijgen en probeerden ze een ransomware-aanval uit te voeren. "Dankzij uitgebreide maatregelen was de impact relatief beperkt", aldus een verklaring.

Motel One zegt dat bij de aanval adresgegevens van klanten zijn gestolen, waaronder details van honderdvijftig creditcards. De aanval is opgeëist door de criminelen achter de ALPHV-ransomware, die ook bekendstaat als BlackCat. Zij stellen zes terabyte in handen te hebben waaronder de reserveringsgegevens van de afgelopen drie jaar, alsmede een groot aantal creditcardgegevens en interne documenten. Als de hotelketen geen losgeld betaalt dreigen de aanvallers de data openbaar te maken.

Reacties (1)
04-10-2023, 23:54 door Anoniem
Nu in een maand al twee keer last van gehad. Eerst bij mijn server provider. Daarna bij mijn accessprovider. De eerste was er overigens eerlijk over. De tweede denk ik niet. Die zeiden enkel dat er wat mis was gegaan in de gebruikerservaringen en -belangen te verbeteren. Maar dan is het vrij onwaarschijnlijk dat er een hele nieuwe server opgezet moet worden voor hun eigen homepage. Want ik ken die foutmeldingen die dan komen. Omdat de installatie onvolledig is en daarna moet de backup nog teruggezet worden. Dus dan ruik je het al door de muur.

Ransomware gebeurt veel te vaak, zoals russen bommen op ziekenhuizen gooien, zonder aanziens des persoons.

Het is niet geen probleem omdat niet iedereen het braaf komt melden dat ze zelf een steek hebben laten vallen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.