image

Chaos Communication Congress vindt na drie jaar weer plaats

vrijdag 6 oktober 2023, 11:23 door Redactie, 5 reacties
Laatst bijgewerkt: 09-10-2023, 10:00

Na een hiaat van drie jaar vindt er eind december in Hamburg weer een editie van het Chaos Communication Congress plaats, één van de grootste conferenties op het gebied van it-security en 'technische competentie'. Volgens de organisatie gaat het om de grootste Europese bijeenkomst van de 'hacker scene'. De conferentie wordt al decennia georganiseerd door de Duitse Chaos Computer Club, één van de oudste hackerclubs die nog actief is. In 2019 vond de 36ste en laatste editie van het evenement plaats.

Tijdens het evenement wordt beveiligingsonderzoek gedeeld voor het beter beveiligen van systemen, komen ontwikkelingen op privacygebied aan bod en staan allerlei andere technologie en maatschappelijke zaken centraal. Volgens de organisatie is erop dit moment de nodige onrust in de digitale wereld door zaken als client-side scanning, commerciële spywareleveranciers, de hype rond AI en 'politici die alleen op basis van lobbybeloftes beslissingen' nemen.

"Het enige dat hier tegen helpt is om jezelf te informeren, positieve prikkels te krijgen voor een digitale toekomst die het waard is om in te leven en te leren wat er allemaal mogelijk is met computers", aldus de organisatie. Het Chaos Communication Congress draait vooral om het delen van kennis en ontmoeten van mensen. Het congres wordt altijd door duizenden mensen bezocht.

De edities van 2020 en 2021 moesten vanwege corona worden afgelast. Vorig jaar juni werd de 37ste editie ook al aangekondigd. De CCC besloot echter deze editie ook niet te laten doorgaan, uit vrees dat de Duitse coronamaatregelen in december zo streng zouden zijn, wat het evenement en sfeer onherkenbaar zou maken. Vonden de afgelopen drie edities in de Leipziger Messe plaats, dit jaar keert het evenement, dat plaatsvindt van 27 tot en met 30 december, weer terug naar het Congress Center Hamburg (CCH).

Reacties (5)
06-10-2023, 14:22 door Anoniem
CCH is kleiner dan CCL, daarom helaas minder dan de laatste keer, toen waren er in Leipzig iets als 17.000 bezoekers. Dat pas zeker niet in de oude CCH, in de nieuwe klaarblijkelijk ook niet. Hopelijk kan ik een kaartje scoren.
06-10-2023, 15:52 door Anoniem
Tis maar goed dat het nooit Chaos Computer und Communications Club is gaan heten.. dan waren ze nooit door de douane gekomen.
08-10-2023, 16:41 door Anoniem
Heel goed dat dit gebeurt.

Ze zijn een puntje vergeten. Het ontbreekt aan een degelijke formele en onafhankelijke infrastuctuur op zowel privacy- als securitygebied. Zoals je bijvoorbeeld bij een notaris een verzegelde envelop achter kan laten. En zeker weet dat die daar veilig ligt. Zoals je (vroeger?) veilig met een arts of advocaat in vertrouwen kon spreken in de wetenschap dat dat binnen vier muren blijft. Zoals een onafhankelijke een verklaring kon afgeven dat je jaarrekening een getrouw beeld van de werkelijkheid gaf. Zoals een taxateur een onafhankelijke schatting van de waarde van je bezit kon afgeven. Allemaal beëdigde onafhankelijke getrouwen. Zoals een minister, bijna op de knietjes, moet beloven of zweren het voor alle burgers zo goed mogelijk te doen. Of een ambassadeur zich altijd verre houdt van wanen der dagen en deurtjes open houdt.

Dat beroep bestaat helaas nog niet in de IT. Terwijl er meer dan capabele mensen bestaan die dat zeer goed kunnen. Er geen toetje minder op hoeven te eten. het enige wat die voorlopig nog kunnen is naar een beurs gaan. Om hamburgers te eten met de rest.
08-10-2023, 18:07 door Anoniem
Is dit niet meer in Berlijn?
08-10-2023, 19:09 door Anoniem
Door Anoniem: Tis maar goed dat het nooit Chaos Computer und Communications Club is gaan heten.. dan waren ze nooit door de douane gekomen.
Door Anoniem: Tis maar goed dat het nooit Chaos Computer und Communications Club is gaan heten.. dan waren ze nooit door de douane gekomen.

Hoezo?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.