image

Bureau van Dijk lekte eind 2021 bijna 28 miljoen e-mailadressen

maandag 9 oktober 2023, 11:11 door Redactie, 4 reacties

Het van oorsprong Amsterdamse informatiebedrijf Bureau van Dijk lekte eind 2021 bijna 28 miljoen e-mailadressen, die nu aan Have I Been Pwned zijn toegevoegd. Bureau van Dijk verzamelt, bewerkt, standaardiseert en verspreidt gegevens over bedrijven. De informatieleverancier werd in 2017 voor drie miljard euro door de Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody's overgenomen.

Twee jaar geleden wisten aanvallers toegang te krijgen tot een 426 gigabyte grote database van het bedrijf, die vervolgens op internet te koop aangeboden. Het betreft honderden miljoenen regels data over bedrijven en personen, waaronder persoonlijke informatie zoals namen, geboortedata. Volgens Have I Been Pwned gaat het verder om 28 miljoen unieke e-mailadressen, samen met adresgegevens (van vermoedelijk bedrijfslocaties), telefoonnummers en functietitels.

De gestolen e-mailadressen zijn toegevoegd aan Have I Been Pwned. Via de zoekmachine is het mogelijk om te kijken of een e-mailadres in een bekend datalek voorkomt. Van de 28 miljoen gestolen e-mailadressen was 46 procent al via een ander datalek bij de zoekmachine bekend.

Reacties (4)
10-10-2023, 09:29 door Anoniem
Heeft een data-protection-authority hier een boete voor opgelegd aan bvd?
10-10-2023, 10:50 door Anoniem
Van de 28 miljoen gestolen e-mailadressen was 46 procent al via een ander datalek bij de zoekmachine bekend.
Maar maak u geen zorgen, uw gegevens zijn geod beveiligd in digitale systemen, daar kunt u vanuit gaan totdat het tegendeel bewezen is. Daarna trouwens ook, als het tegendeel voor een ander systeem bewezen is maar nog niet voor waar uw gegevens staan. Rustig wachten en vertrouwen hebben. Uw beurt om te ontdekken hoe het echt zit, komt nog wel. Voorlopig nog even doen alsof u dat nog niet snapt.

Het commando is: blijven doen alsof digitalisering een loterij zonder nieten is.
10-10-2023, 15:55 door Anoniem
Ze verspreiden inderdaad een hoop informatie.
10-10-2023, 17:19 door Anoniem
Door Anoniem: Ze verspreiden inderdaad een hoop informatie.
LOL & thx. You just made my day.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.