image

Steam verplicht 2FA nadat accounts van ontwikkelaars malware verspreiden

donderdag 12 oktober 2023, 12:10 door Redactie, 1 reacties

Het populaire gamingplatform Steam verplicht vanaf 24 oktober tweefactorauthenticatie (2FA) voor ontwikkelaars die updates voor hun games willen uitbrengen. Aanleiding is dat recentelijk verschillende accounts van ontwikkelaars werden gekaapt en gebruikt voor het verspreiden van malware. Steam-ontwikkelaar Valve stelt dat minder dan honderd Steam-gebruikers de betreffende games hadden geïnstalleerd toen de malware werd toegevoegd en dat ze allemaal zijn gewaarschuwd.

Als onderdeel van een beveiligingsupdate gaat Valve nu verplichten dat ontwikkelaars die updates voor hun games willen uitbrengen een telefoonnummer aan hun account toevoegen. Wanneer deze ontwikkelaars updates willen uitrollen moeten ze eerst een via sms ontvangen code invoeren. Daarnaast zal de 2FA-vereiste in de toekomst ook voor andere 'backend actions' gaan gelden, zo meldt PC Gamer.

Volgens Valve is de beveiligingsmaatregel nodig om Steam-gebruikers te beschermen en ontwikkelaars voor gecompromitteerde accounts te kunnen waarschuwen. Het recente incident zou niet de enige poging zijn, waarbij ontwikkelaars het doelwit waren. Valve spreekt van een 'toename van geraffineerde aanvallen' gericht tegen ontwikkelaccounts. Wat de aanvallen geraffineerd maakt laat het bedrijf niet weten.

Image

Reacties (1)
12-10-2023, 14:00 door Anoniem
Euh, 2FA via SMS? Wat is er mis met Steam Guard, hun eigen app?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.