image

Reeks cyberaanvallen op websites van Belgische overheid

dinsdag 17 oktober 2023, 16:08 door Redactie, 3 reacties

Verschillende websites van de Belgische overheid zijn de afgelopen dagen getroffen door cyberaanvallen. Onder meer de website van de Belgische belastingdienst, premier en Koningshuis waren doelwit. zo meldt het Centrum voor Cybersecurity Belgium (CCB).

Het is voor de derde keer in korte tijd dat websites van de Belgische overheid op de korrel worden genomen. De eerste reeks DDoS-aanvallen vond donderdag plaats. Het ging toen onder meer om de website van de Belgische Senaat, het Koningshuis en de premier. Zondagavond waren diverse websites opnieuw doelwit van aanvallen. Katrien Eggers, woordvoerster van het CCB, meldt aan Data News dat diverse websites die zondagavond doelwit waren, maandag opnieuw zijn getroffen door aanvallen.

De aanvallen op donderdag zijn opgeëist door een pro-Russische groepering die zich 'Noname' noemt. De groep stelt de aanvallen te hebben uitgevoerd in reactie op de Belgische steun aan Oekraïne en de aankondiging dat België F16's gaat leveren aan Oekraïne.

Reacties (3)
17-10-2023, 16:20 door Anoniem
Een pro-Russische “digitale operatie” tegen België dus.
Of een oorlogsdaad tegen België, zo zou je het ook kunnen noemen.
18-10-2023, 09:09 door FrankTheMitigator
Poeh eenvoudige en betaalbare bescherming is geen luxe in deze tijden. Kijk naar het non-profit community based NaWas concept. Heeft zijn dienst al een hele tijd op dit vlak bewezen.
21-10-2023, 10:12 door Anoniem
Nawas is goed voor volumetrische DDoS, niet applicatieve (L7), wat hier het geval was. De media is helaas vaak niet in staat hierin een onderscheid te maken (soms door gebrek aan kennis, soms door gebrak aan informatie)
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.