Privacy - Wat niemand over je mag weten

Bookmarks?

21-10-2023, 08:31 door Anoniem, 2 reacties
Hi there,

Even snel een vraagje als ik mijn bookmarks in een andere browser importeer, krijg ik dan een andere online firngerprint in de andere browser dan als ik niks importeer?

Bedankt
Reacties (2)
21-10-2023, 13:21 door Anoniem
Een browser geeft allerlei hints aan een website, zoals waar je vandaan komt (refe(r)rer), welke schermgrootte je hebt, instellingen zoals accessability, cookies en browser- en OS informatie. Eigenlijk om de website gewoon goed te laten werken, maar door marketeers dus "mis"bruikt om fingerprints te maken. Daarnaast zijn plug-ins soms ook wel te detecteren voor een site. En tenslotte geeft je verzoek wat informatie mee (IP adres), ook wederom om het verkeer goed te laten werken.

Meer over wat browsers kunnen delen staat onder andere op: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/HTTP/Client_hints

Maar bookmarks / favorieten zouden niet moeten worden meegestuurd. Immers, een website hoeft daar niets over te weten.
Al zijn er in het verleden wel bugs geweest dat een site een en ander kan achterhalen, maar dat zou in de nieuwe versies niet moeten kunnen.

Er zijn wel sites die je kunnen vertellen hoe uniek jouw fingerprint is, test die vooral eens en laat het horen als het anders zit!
21-10-2023, 13:27 door Anoniem
Door Anoniem: Hi there,

Even snel een vraagje als ik mijn bookmarks in een andere browser importeer, krijg ik dan een andere online firngerprint in de andere browser dan als ik niks importeer?

Bedankt

Waarom denk je dat dit zou gebeuren?
Wat denk je dat bookmarks zijn of doen?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.