image

Filipijns leger verbiedt gebruik van AI-fotogenerators door militair personeel

maandag 23 oktober 2023, 09:51 door Redactie, 2 reacties

Het Filipijnse leger heeft militair personeel verboden om van AI-tools gebruik te maken voor het genereren van afbeeldingen of foto's. Volgens de Filipijnse minister van Defensie Gilberto Teodoro vormen populaire apps die eigen foto's kunnen verbeteren of een digitale persona kunnen genereren, waarbij gebruikers eerst meerdere eigen foto's moeten uploaden, een groot risico voor de privacy en security.

De bewindsman liet dat weten in een memo die vorige week naar legerpersoneel werd gestuurd. Hoewel dergelijke apps op het eerste gezicht grappig lijken, stelt Teodoro dat AI-apps kunnen worden gebruikt voor het maken van nepprofielen die tot identiteitsdiefstal, social engineering, phishingaanvallen en andere malafide activiteiten kunnen leiden. Naast het verbod op het gebruik van 'AI photo generator' apps wordt personeel ook opgeroepen om alert te zijn op het delen van informatie op internet. "Zorg ervoor dat je acties volgens de waardes van het ministerie zijn en bestaand beleid naleven", eindigde Teodoro de memo.

Reacties (2)
23-10-2023, 14:10 door Anoniem
Geen idee hoe de controle op naleving gaat gebeuren. Maar een helder advies dat eigenlijk zou moeten gelden voor alle organizaties. Als je AI laat leren hoe je organizatie in elkaar zit. Dan is op termijn de organizatie erg kwetsbaar. Dat geldt voor plaatjes maar net zo goed voor tekst.
23-10-2023, 18:51 door karma4
Dat met Ai lijkt me niet de reden te zijn, deze des te meer.
eerst meerdere eigen foto's moeten uploaden
Je eigen militairen bij een ieder bekend laten worden was nog nooit iets wat goedkeuring had.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.