image

ACM ziet snelle groei van aantal apparaten met eigen M2M-simkaart

woensdag 1 november 2023, 16:08 door Redactie, 5 reacties

Het aantal auto's, rookmelders, slimme energiemeters, alarmsystemen en andere apparaten met een eigen M2M-simkaart is in het tweede kwartaal van dit jaar met een miljoen gestegen naar 16,5 miljoen. Dat laat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in de vandaag verschenen Telecommonitor weten. Volgens de toezichthouder worden machine to machinetoepassingen (M2M) steeds belangrijker.

De apparaten gebruiken de M2M-aansluiting om via internet informatie uit te wisselen met de digitale systemen van beheerders van de apparaten. "Het gebruik van deze kaarten, die bijvoorbeeld ingezet worden in slimme apparaten en auto’s om informatie met de systemen van de leverancier te delen, laat in het afgelopen kwartaal een flinke en versnelde groei zien van ruim 1 miljoen."

In het tweede kwartaal waren er in totaal 21,8 miljoen mobiele aansluitingen, een stijging van bijna 29.000 ten opzichte van het vorige kwartaal. Het mobiele dataverbruik door telefoons met een 06- of 097-nummer bedroeg 514 miljoen gigabytes aan data, een toename van 88 miljoen gigabytes ten opzichte van het eerste kwartaal. Het aantal verzonden sms'jes groeide in het tweede kwartaal met vijf procent tot 547 miljoen, terwijl het aantal belminuten op mobiele netwerken stabiel bleef op 9,7 miljard.

Reacties (5)
01-11-2023, 17:10 door Anoniem
M2M maakt toch gebruik van externe netwerken?
Hoe is dat anders dan cloud oplossingen?

"It's just someone else's computer", maar dan met routers, antennes en frequentiegebieden.
01-11-2023, 18:52 door Anoniem
Door Anoniem: M2M maakt toch gebruik van externe netwerken?
Hoe is dat anders dan cloud oplossingen?

"It's just someone else's computer", maar dan met routers, antennes en frequentiegebieden.
En effectief iemand anders z'n auto etc...
01-11-2023, 19:16 door Anoniem
Door Anoniem: M2M maakt toch gebruik van externe netwerken?
Hoe is dat anders dan cloud oplossingen?

Dit heeft niets met elkaar te maken. M2M kan op een prive netwerk werken wat niets met internet te maken heeft (met een eigen APN), of het kan gewoon via internet lopen.
En als het via internet loopt kan het met eigen servers op eigen lokatie werken, of het zou ook met cloud servers kunnen werken, of helemaal zonder servers (peer to peer).

Staat allemaal volslagen los van elkaar. Behalve voor doem- en complot denkers. Daar is het allemaal een pot nat.
02-11-2023, 13:33 door spatieman
Qoute:
Het aantal auto's, rookmelders, slimme energiemeters, alarmsystemen en andere apparaten met een eigen M2M-simkaart is in het tweede kwartaal van dit jaar met een miljoen gestegen naar 16,5 miljoen.

Dan weet je ook meteen waarom rookmelders VERPLICHT werden, zodat de build in mic alles kan opnemen, wie weet zit er zelf een camera in...
02-11-2023, 16:31 door Anoniem
Daar heb je er weer zo een....
NEE, niet alle rookmelders hebben een SIM kaart, dat zijn alleen de professionele die allerlei alarmering ondersteunen. Degene die je thuis hebt en die 10 jaar op een batterij draaien die hebben dat niet.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.