image

Okta waarschuwt duizenden werknemers voor datalek

donderdag 2 november 2023, 15:57 door Redactie, 2 reacties

Authenticatieplatform Okta heeft duizenden werknemers gewaarschuwd voor een datalek waarbij naam, social-securitynummer en zorgverzekeringsgegevens zijn gestolen. Dat blijkt uit een datalekmelding die het bedrijf deed bij de procureur-generaal van de Amerikaanse staat Maine. Onlangs maakte Okta bekend dat een aanvaller gevoelige klantdata uit een supportsysteem had gestolen.

Het datalek waarover het bedrijf medewerkers nu informeert deed zich voor bij een zorgverlener genaamd Rightway waar Okta gebruik van maakt. Rightway meldde op 12 oktober aan Okta dat een aanvaller toegang had gekregen tot een bestand met de gegevens van zo'n vijfduizend Okta-medewerkers. Het bestand zou op 23 september zijn gestolen. Verdere details over de inbraak en datadiefstal zijn niet gegeven.

Okta laat in een brief aan getroffen medewerkers weten dat er geen aanwijzingen van misbruik van de gestolen informatie is. Personeel kan kosteloos twee jaar lang gebruikmaken van diensten die voor kredietmonitoring, 'identiteitsherstel' en fraudedetectie zorgen. Okta biedt een platform waar wereldwijd duizenden bedrijven gebruik van maken om werknemers toegang tot systemen en applicaties te geven.

Reacties (2)
03-11-2023, 07:03 door Anoniem
Goed idee, al die data op 1 plek EN via internet benaderbaar...
03-11-2023, 12:06 door Anoniem
Het Okta datalek geeft aan hoe risicovol diensten zoals van Okta zijn. Datzelfde geldt voor wachtwoordmanagers. Okta c.s. verkopen zich met het verhaal dat zij professioneler digitale producten aanbieden dan hun klanten. In werkelijkheid is Okta een honey pot. Gevaarlijk!
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.