image

Tijdelijke URL's moeten malwareverspreiding via Discord aanpakken

maandag 6 november 2023, 11:31 door Redactie, 1 reacties

Discord stapt over op tijdelijke URL's voor bestanden die gebruikers delen via de officiële Discord-cliënt. De maatregel moet helpen de verspreiding van malware via het content delivery netwerk (CDN) van het platform tegen te gaan.

Het bedrijf meldt aan Bleeping Computer de tijdelijke links automatisch te vernieuwen. Dit betekent in de praktijk dat gebruikers content kunnen blijven delen op de manier die zij gewend zijn. Tijdelijke links zijn 24 uur geldig, waarna de link vervalt en Discord een nieuwe tijdelijke link aanmaakt. Wel meldt Discord in een verklaring dat gebruikers het platform niet langer kunnen gebruiken voor het hosten van content. "Indien gebruikers Discord gebruiken voor het hosten van bestanden, adviseren wij een meer geschikte dienst te vinden", aldus het bedrijf.

Voor ontwikkelaars brengt de aanpassing wel veranderingen met zich mee. Discord belooft op korte termijn meer informatie te delen over de aanpassingen die ontwikkelaars moeten doen. "Discord-ontwikkelaars kunnen minimale impact ervaren en we werken nauw samen met de community rond de transitie. Deze veranderingen rollen later dit jaar uit en we delen in de komende weken meer informatie met ontwikkelaars", aldus Discord.

Reacties (1)
06-11-2023, 12:34 door Anoniem
Kortom kosten besparing als doel met excuus van malware preventie.

Alsof een bot niet om de 24 uur een nieuwe link kan creeeren. Sterker nog omdat de link vaak al niet meer geldig is zodra er actie op wordt genomen gaan er partijen er juist mee wegkomen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.