image

Vakbond van American Airlines-piloten getroffen door ransomware

maandag 6 november 2023, 11:45 door Redactie, 2 reacties

Allied Pilots Association, een vakbond waarbij meer dan 15.000 piloten van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines zijn aangesloten, is getroffen door ransomware. Diverse systemen van de vakbond zijn door de aanvallers versleuteld.

De aanval vond op 30 oktober plaats, meldt Allied Pilots Association in een verklaring. De vakbond meldt onder meer externe experts te hebben ingeschakeld voor het herstel van zijn systemen, waarbij het gebruik maakt van backups. Het herstelproces zou inmiddels volop aan de gang zijn en de eerste systemen zijn inmiddels hersteld. Bij het herstel ligt de prioriteit op producten en tools waarvan piloten gebruikmaken.

Het is onduidelijk of de aanvallers ook data hebben buitgemaakt. Ook is onbekend wie voor de aanval verantwoordelijk is; de aanval is vooralsnog niet opgeëist.

Het is het tweede security-incident dat piloten van American Airlines in een jaar tijd treft. In juni werden zij getroffen door een datalek bij Pilot Credentials, dat diverse applicaties en recruitmentportals voor piloten levert. American Airlines waarschuwde toen dat gegevens van 5.745 piloten en sollicitanten door aanvallers zijn buitgemaakt.

Reacties (2)
06-11-2023, 13:45 door Anoniem
Diverse systemen van de vakbond zijn door de aanvallers versleuteld.
Als ook het systeem (OS) versleuteld is mag je raden wat voor systemen dat zijn.
06-11-2023, 19:22 door Anoniem
De reden waarom er nog steeds (gelukkig) piloten op vliegtuigen zitten is dat die nog kunnen landen zonder computer.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.