image

DDoS-aanval op website van Cloudflare

vrijdag 10 november 2023, 12:01 door Redactie, 3 reacties

Cloudflare, dat zich richt op onder meer beveiliging tegen DDoS-aanvallen, is zelf getroffen door een DDoS-aanval. De website van het bedrijf is hierdoor korte tijd uit de lucht geweest. De aanval is opgeëist door Anonymous Sudan.

De aanval zou slechts kort tot problemen hebben geleid op de website van Cloudflare. Een woordvoerder meldt aan Bleeping Computer dat de website enkele minuten offline is geweest. Andere dienstverlening van Cloudflare is naar verluid niet getroffen. De woordvoerder wijst erop dat de website van Cloudflare bewust niet op dezelfde infrastructuur wordt gehost als andere services van de partij.

De DDoS-aanval is het werk van Anonymous Sudan, ook bekend als Storm-1359. Recentelijk is deze groep in verband gebracht met onder meer een DDoS-aanval op ChatGPT van OpenAI, Outlook.com, OneDrive en Azure Portal.

Reacties (3)
10-11-2023, 12:10 door Anoniem
Ik neem aan dat hun DNS-services nog bruikbaar waren.
10-11-2023, 12:54 door Anoniem
Om zulke aanvallen te voorkomen hadden ze gewoon een Cloudflare account moeten nemen. Want dat belooft dat je dan nooit meer last hebt van ddos.
10-11-2023, 14:44 door Anoniem
Door Anoniem: Om zulke aanvallen te voorkomen hadden ze gewoon een Cloudflare account moeten nemen. Want dat belooft dat je dan nooit meer last hebt van ddos.
- Humor.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.