image

Amsterdammer verdacht van stelen 50.000 euro via bankhelpdeskfraude

woensdag 15 november 2023, 14:47 door Redactie, 2 reacties

De politie heeft gisteren een 21-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van het stelen van meer dan 50.000 euro door middel van bankhelpdeskfraude. De verdachte zou bijna honderd slachtoffers, verspreid over het hele land, op deze manier hebben opgelicht. Volgens de politie werden voor het plegen van de bankhelpdeskfraude verschillende telefoonnummers gebruikt. "Dankzij een grondige analyse hebben rechercheurs dit terug weten te herleiden naar een woning in Amsterdam."

Gisterenochtend werd de 21-jarige verdachte aangehouden. Bij de doorzoeking van zijn woning werd een groot aantal simkaarten, telefoons en laptops aangetroffen, die nu worden onderzocht. De verdachte zit momenteel nog in hechtenis voor verder verhoor.

Reacties (2)
16-11-2023, 08:26 door potshot
oei!
60 uurtjes schoffelen..waar hij niet op komt dagen want hij is ziek..
dat zal 'm leren!
19-11-2023, 02:49 door Anoniem
Dat denk ik niet gezien de energie die de politie erin heweft moeten steken. Daarnaast is de dader de ultieme kandidaat voor een forse straf om andere oplichters te waarschuwen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.